6947869647 [email protected]

Τα ELLINIKA HOAXES δικαιολογούν την καύση βιβλίων αντιφρονούντων γιατρών!

Η ιστοσελίδα ELLINIKA HOAXES σε εμετικό άρθρο κατά της οργονοθεραπείας και του μεγάλου επιστήμονα και ψυχιάτρου Βίλχελμ Ράιχ (Wilhelm Reich), ο οποίος είχε γράψει πολλά βιβλία για την οργόνη καθώς και το περίφημο βιβλίο «Η Βιοπάθεια του καρκίνου», υποστηρίζει ότι καλώς ο FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) του έκαψε τα βιβλία! Καύση βιβλίων αντιφρονούντων γίνεται μόνο σε φασιστικά καθεστώτα. Αυτή είναι η ιδεολογία των αρθρογράφων των ELLINIKA HOAXES; Αυτός είναι και ο στόχος τους με συκοφαντικά άρθρα που το τελευταίο διάστημα γράφουν εναντίον μου;

Συγκεκριμένα στο άρθρο τους με τίτλο «Οργονίτες: Μια ακόμη ψευδοεπιστημονική προσέγγιση», γράφουν:

«Ο Ράιχ πέθανε στις 3 Νοεμβρίου του 1957, στις Ομοσπονδιακές Φυλακές του Lewisburg στην Pennsylvania, όπου είχε σταλθεί για προσβολή δικαστηρίου. Ο Ράιχ καταδικάστηκε επειδή αρνήθηκε να υπακούσει μια εντολή ασφαλιστικών μέτρων για την πώληση κομπογιαννίτικων ιατρικών συσκευών όπως ο Συσσωρευτής Οργόνης και οι «εκτοξευτές» οργόνης, οι οποίες υποτίθεται ότι μπορούσαν να μαζεύουν και να διανέμουν την οργόνη, καθιστώντας έτσι δυνατή τη θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας, εκτός ίσως από τη μεγαλομανία και την αυταπάτη. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής όχι μόνο διακήρυξε ότι δεν υπάρχει η οργόνη, αλλά έκαψε και μερικά βιβλία του Ράιχ–μια σίγουρη μέθοδος για να πυροδοτήσει το ενδιαφέρον κάποιου».

Πηγή: http://ellinikahoaxes.gr/2017/02/22/orgone/

Το βιβλίο του Βίλχλεμ Ράιχ Η Βιοπάθεια του καρκίνου, που σκανδάλισε το ιατρικό κατεστημένο.

Πηγές: http://www.wilhelmreichtrust.org/cancer_biopathy.html

https://www.amazon.com/Cancer-Biopathy-Discovery-Orgone-Vol/dp/0374510148/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1510741312&sr=1-1&keywords=cancer+biopathy&dpID=41kMbjtj-YL&preST=_SY291_BO1,204,203,200_QL40_&dpSrc=srch

Ας δούμε ποια είναι η αλήθεια για τον Βίλχελ Ράιχ και τον δίωξή του από το ιατρικό κατεστημένο της εποχής:

Τραγική υπήρξε η περίπτωση του διάσημου ψυχίατρου Wilhelm Reich, ο οποίος είχε διατυπώσει τη θεωρία περί οργόνης και με μια ειδική συσκευή, τον οργονοσυσσωρευτή, επέφερε ίαση σε πάσχοντες από χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις, ακόμα και σε καρκινοπαθείς. Οι ρηξικέλευθες αυτές θεωρίες του προκάλεσαν τη μήνη του επιστημονικού κατεστημένου, το οποίο χωρίς τεκμηρίωση απέρριπτε τις θεωρίες και τα εκπληκτικά θεραπευτικά αποτελέσματα του λαμπρού αυτού επιστήμονα, έφτανε δε στο σημείο να χαρακτηρίζει τον Reich παράφρονα και σεξουαλικά ανήθικο. Ουσιαστικά ο Reich δέχθηκε τετραπλή επίθεση: από το δημοσιογραφικό κατεστημένο, από την ψυχιατρική κοινότητα (που ιδιαίτερα την σκανδάλισε το βιβλίο του για τη «Βιοπάθεια του Καρκίνου»), τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο και τον FDA.

Το όλο θέμα φαίνεται ότι ανακινήθηκε από μια εμπαθή δημοσιογράφο, τη Μίλντρεντ Μπράντυ, η οποία δημοσίευσε δύο ανακριβή κείμενα κατά του Reich με τίτλο «Νέα Λατρεία του Σεξ και Αναρχία» και η «Παράξενη περίπτωση του Wilhelm Reich», στα οποία χαρακτήριζε τον συσσωρευτή οργόνης ως ένα απατηλό μηχάνημα. Εν συνεχεία η κλινική Μένιντζερ διέσπειρε συκοφαντικές φήμες, ότι ο Reich υπέφερε από παραισθήσεις και ότι ήταν τρελός. Τον Μάιο του 1948 ο Dr. Gordon, πρόεδρος του Νευροψυχιατρικού Συνδέσμου  του New Jersey και διευθυντής του νοσοκομείου New Jersey, απέλυσε δύο διακεκριμένους φυσικούς, επειδή σχετίζονταν με τον Reich.

Ο δρ. Σλιόνσκι σε μια διάλεξή του στο Νοσοκομείο των Παλαιμάχων του New Jersey το 1948, ακολουθώντας την ίδια πολιτική, χαρακτήρισε τον Reich «σχιζοφρενή ή απατεώνα». Ομοίως ο δρ. Ουίλιαμ Χόργουϊτζ σε μια διάλεξή του στο Ψυχιατρικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης τον ίδιο χρόνο χαρακτήρισε την εργασία του για τη Βιοπάθεια του Καρκίνου και την έρευνά του για την οργόνη ψυχωτική. Από τη μια τον συκοφαντούσαν ως σχιζοφρενή και από την άλλη τον κατηγορούσαν ως απατεώνα. Ο πρόεδρος του Αμερικανικού Ψυχιατρικού Συνδέσμου δρ. Κάμερον το 1953 χαρακτήρισε την οργονοθεραπεία ως απάτη και τόνισε ότι ο εν λόγω σύνδεσμος επρόκειτο να κατηγορήσει για απάτη τον Reich.

Ο Reich όμως είχε να αντιμετωπίσει την ανελέητη επίθεση του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου και του FDA. Σύμφωνα με μια δήλωση του δρος Πότερ, διευθυντή του Νοσοκομείου King’s County, οι εν λόγω οργανισμοί «αγωνίζονταν με μια συντονισμένη προσπάθεια να θέσουν τέρμα στο έργο του μια για πάντα». Αρχικά ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος έψαξε για δυσαρεστημένους χρήστες οργονοθαλάμων, αλλά δεν κατάφερε να βρει ούτε έναν σε 200 άτομα που εξέτασε. Σύμφωνα με μια αναφορά υπαλλήλου του συλλόγου «δεν βρέθηκαν δυσαρεστημένοι χρήστες και όλα τα άτομα που ρωτήθηκαν είπαν ότι είναι εξαιρετικά ευχαριστημένα με τα αποτελέσματα που τους προκαλεί η συσκευή». Εν συνεχεία ο Αμερικανικός Ιατρικός Σύλλογος προσπάθησε να σπιλώσει τη φήμη και το ήθος του Reich. Προσπάθησε να βρει αποδείξεις ότι ο Reich εκμεταλλευόταν σεξουαλικά τους ασθενείς του και ότι έκανε όργια. Γι’ αυτό και ο επιθεωρητής Κίνεϋ το 1948 ρωτούσε, αν ο οργονοσυσσωρευτής προξενούσε οργασμούς, ενώ ο επιθεωρητής Γουντ ρωτούσε, αν οι ασθενείς κάθονταν με τα ρούχα τους ή όχι.

Μια και δεν έβρισκαν τέτοια ενοχοποιητικά στοιχεία, έπρεπε να αποδείξουν ότι ο Reich ήταν αγύρτης και απατεώνας, απώτερος δε στόχος τους ήταν να τον οδηγήσουν στη φυλακή, κλείνοντάς του μια και καλή το στόμα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από μια δήλωση του επιθεωρητή Γουντ του FDA προς τον Τομ Ρος, τον φύλακα του Reich, τον Αύγουστο του 1947, μόλις δηλαδή είχε ξεκινήσει ο πόλεμος του FDA κατά του Reich. Του δήλωσε ότι «ο συσσωρευτής είναι μια απάτη. Ο Dr. Reich κοροϊδεύει το κοινό με αυτόν και ίσως φυλακιστεί». Έτσι ξεκίνησε ο FDA μια «έρευνα» που διήρκησε περίπου 7 χρόνια, με σκοπό να αποδείξει ότι ο Reich ήταν απατεώνας, γι’ αυτό και ουδέποτε προσπάθησε σοβαρά να επανεξετάσει τα πειράματά του. Για παράδειγμα, θέλοντας να ερευνήσουν οι εκπρόσωποι του FDA τις επιδράσεις του οργονοσυσσωρευτή, τοποθετούσαν τους οργονοθαλάμους σε περιβάλλον με ακτίνες Χ, παρά το γεγονός ότι ο Reich τους είχε προειδοποιήσει ότι, αν έκαναν κάτι τέτοιο, τα αποτελέσματα που θα προκαλούνταν θα ήταν αντίστροφα από τα αναμενόμενα. Μάλιστα δεν τηρήθηκαν και οι χρονολογικές αναλογίες της θεραπείας. Καρκινοπαθείς τοποθετούνταν σε οργονοσυσσωρευτές μόνο για δύο ημέρες, παρά το γεγονός ότι βρίσκονταν σε καταληκτικό στάδιο. Τόσο αντικειμενικές ήταν οι έρευνες του FDA. Ό, τι όμως αποδείκνυε την αλήθεια των ισχυρισμών του Reich απορριπτόταν. Για παράδειγμα αποδείχθηκε ότι η οργονοκουβέρτα μπορούσε να θεραπεύσει ταχύτατα ασθενείς με εγκαύματα σε όλο τους το σώμα. Όμως τα στοιχεία αυτά τα αγνόησε ο FDA και φυσικά τα απέκρυψε στη δίκη που διεξήχθη κατά του Reich.

Τελικά ο FDA ζήτησε και πέτυχε μια απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου για λήψη προσωρινών μέτρων. Με ανακριβή στοιχεία κατόρθωσε να πείσει το δικαστήριο ότι Reich ήταν απατεώνας. Η απόφαση του δικαστή Τζον Κλόφορντ ήταν ότι «οργόνη δεν υπάρχει» και ότι ο οργονοθάλαμος είναι «τσαρλατανισμός και απάτη». Στον 20ο αιώνα του θριάμβου της Δημοκρατίας το εν λόγω δικαστήριο διέταξε την πυρπόληση όλων των βιβλίων που πραγματεύονταν διεξοδικά την οργονοενέργεια. Τα βιβλία αυτά ήταν:

– Ο Συσσωρευτής Οργονοενέργειας, η Επιστημονική και Ιατρική του Χρήση.

– Το πείραμα Όρανουρ.

– Το Δελτίο Οργονοενέργειας.

– Διεθνές Περιοδικό Σεξουαλικής Οικονομίας και Έρευνας της Οργόνης.

– Διεθνές Περιοδικό για την Οργονομία.

– Χρονικά του Ινστιτούτου Οργόνης.

Απαγόρευσε ακόμα και τα βιβλία που απλώς ανέφεραν τη λέξη οργόνη. Τα βιβλία αυτά ήταν:

– Η Ανακάλυψη της Οργόνης.

Τόμ. Ι Η Λειτουργία του Οργασμού

Τόμ. ΙΙ Η Βιοπάθεια του Καρκίνου

– Η Σεξουαλική Επανάσταση.

– Ο Αιθέρας, ο Θεός και ο Διάβολος

– Κοσμική Υπέρθεση.

– Άκου ανθρωπάκο.

– Η Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού.

– Η Ανάλυση του Χαρακτήρα.

– Η Δολοφονία του Χριστού.

– Άνθρωποι σε Μπελάδες.

Έτσι στις αρχές της δεκαετίας του 1960 κατάσχονταν από πράκτορες του FDA και από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς βιβλία και περιοδικά του Reich (ακόμα και βιβλία που το ομοσπονδιακό δικαστήριο απαγόρευσε απλώς να κυκλοφορούν, επειδή έκαναν έστω και μια απλή μνεία περί οργόνης) και καίγονταν σε κλιβάνους των Πολιτειών Μέιν και Νέας Υόρκης.

Επιπλέον το δικαστήριο απαγόρευσε στον Reich να διαδίδει πληροφορίες σχετικά με την οργόνη, λογοκρίνοντας τα γραπτά και τις ομιλίες του. Έφτασε στο σημείο να του απαγορεύσει να χρησιμοποιεί τον οργονοσυσσωρευτή για πειραματικούς σκοπούς ακόμα και σε ζώα. Αλήθεια, τι κακό θα μπορούσε να προκαλέσει ο οργονοσυσσωρευτής του Reich σε ζώα; Τότε γιατί του απαγορεύθηκε κάτι τέτοιο; Διότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα πάγωνε ολοκληρωτικά κάθε έρευνα περί οργόνης, η οποία απειλούσε τα οικονομικά συμφέροντα των μεγαλοεταιρειών φαρμάκου και των ιατρικών συλλόγων, που ζούσαν και πλούτιζαν από τις συμβατικές μεθόδους καταπολέμησης του καρκίνου. Και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι εκτός από την πυρπόληση των βιβλίων του πράκτορες του FDA εισέβαλαν στο εργαστήριό του και κατέστρεψαν τα αρχεία και τις συσκευές του.

Ο Reich εξοργισμένος από τις αποφάσεις του δικαστηρίου έκανε έφεση. Έφεση έκαναν και δεκαπέντε οργονομιστές γιατροί δίχως αποτέλεσμα. Ένας άλλος γιατρός, και ενώ ο Reich βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά, θεωρώντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν τον αφορά, μετέφερε οργονοσυσσωρευτές στο σπίτι του. Αυτό είχε ως συνέπεια να δικαστεί ο Reich για αμέλεια δικαστικής απόφασης και τελικά να φυλακιστεί στην Ομοσπονδιακή Φυλακή του Λιούισμπουργκ. Ο FDA είχε πετύχει τον σκοπό του. Όταν κατάφερε να τον φυλακίσει, έλαβε συγχαρητήριες επιστολές από την Αμερικανική Ιατρική Ένωση, την Ένωση Ψυχιάτρων και Ψυχαναλυτών, από φαρμακευτικές εταιρείες καθώς και από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας των ΗΠΑ, της οποίας ένας αξιωματούχος έγραψε: «Ο Reich αποτελούσε αγκάθι στο μάτι της». Το τέλος του Reich, όπως και των περισσότερων μεγάλων ανδρών της ιστορίας που έρχονται σε σύγκρουση με το κατεστημένο, πολιτικό και επιστημονικό, ήταν άδοξο. Το 1957 πέθανε (ή κατά τις κατηγορίες των παιδιών του δολοφονήθηκε) μέσα στη φυλακή.

 

Μάριος Δημόπουλος

Διατροφοπαθητικός-Συγγραφέας

Υποψήφιος PhD in Integrative Medicine

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος του American Association of Drugless Practitioners

Μέλος του American Association of Nutritional Consultants

Μέλος του Canadian Association of Natural Nutritional Practitioners

Μέλος της Association for Natural Medicine in Europe

Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοπαθητικών

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies και έχετε διαβάσει την πολιτική απορρήτου μας. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο