Έμπολα: Η μεγάλη απάτη!

Μια και το θέμα των εμβολιασμών και των «επιδημιών» έχει έρθει στο προσκήνιο χάρη σε στα πρόσφατα κρούσματα ιλαράς παραθέτω εδώ ολόκληρο το μικρό βιβλιαράκι που είχα γράψει για τον έμπολα, όταν είχε ξεσπάσει ο ιός. Ο τίτλος του βιβλίου μου ήταν «Η αλήθεια για τον Έμπολα». Τότε πολλοί μιλούσαν για επικείμενη πανδημία και για ανάγκη μαζικού εμβολιασμού. Ακόμα και γνωστοί Έλληνες πνευμονολόγοι έβγαιναν στις τηλεοράσεις και έκρουαν τον «κίνδυνο». Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας σε εκπομπή του με καλεσμένους γιατρούς σχεδόν μας είχε πείσει ότι θα αφανιστεί το ανθρώπινο είδος. Στο βιβλίο μου είχα υποστηρίξει ότι η όλη υπόθεση έμπολα δεν είναι παρά απάτη, ότι δεν θα γίνει καμμιά πανδημία και ότι έχουν βρει οι φαρμακευτικές εταιρείες την ευκαιρία για να πουλήσουν τα εμβόλιά τους. Ευτυχώς για το ανθρώπινο είδος βγήκα σωστός. Οι κινδυνολόγοι όμως που πανικόβαλαν τον κόσμο για δήθεν επικείμενη πανδημία δεν τιμωρήθηκαν ποτέ…

 

 

Τι είναι ο Έμπολα

Ο ιός Έμπολα είναι μια οξεία, συχνά θανατηφόρα αιμορραγική ασθένεια. Το πρώτο θύμα ήταν ένα αγόρι 2 χρονών σε ένα χωριό στη Γουινέα που πέθανε στις 6 Δεκεμβρίου του 2013, τέσσερεις μόνο μέρες μετά τα πρώτα συμπτώματα πυρετού, μαύρων κοπράνων και εμετού, σύμφωνα με το New England Journal of Medicine. Η μητέρα, η αδερφή και η γιαγιά του πέθαναν σύντομα, αφού είχαν τα συμπτώματα της ασθένειας, τα οποία περιλαμβάνουν ξηρολαιμία, ακολουθούμενη από υψηλό πυρετό, σοβαρό πονοκέφαλο, μυϊκό πόνο, αδυναμία, εμετό και διάρροια, πόνο στο στομάχι και ανεξήγητη αιμορραγία και μώλωπες (1). Οι αρχές υγείας αρχικά το θεώρησαν ως χολέρα ή πυρετό Lasser, που σε ακραίες περιπτώσεις έχουν παρόμοια συμπτώματα. Ο Έμπολα εξαπλώνεται για μερικούς μήνες προτού να εξακριβωθεί ως αιμορραγικός πυρετός, που προκαλείται από έναν ιό.

Ο ιός αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1976 κοντά στον ποταμό Έμπολα στη κράτος του Κονγκό. Τα ξεσπάσματα του ιού ήταν σποραδικά από τότε. Ο ιός έχει βρεθεί σε αφρικανικούς πιθήκους, χιμπαντζήδες και ανθρωποειδείς πιθήκους καθώς και σε νυχτερίδες που τρέφονται με φρούτα. Η ασθένεια προφανώς μεταπήδησε στους ανθρώπους μέσα από τον σφαγιασμό ή την κατανάλωση μολυσμένων ζώων. Τουρίστες σε αφρικανικά σπήλαια και εργαζόμενοι σε ορυχεία έχουν προσβληθεί από έναν παρόμοιο ιό Marburg, πιθανώς με επαφή με κόπρανα ή ούρα από μολυσμένες νυχτερίδες, σύμφωνα με τη Mayo Clinic. Μια πιο αδύναμη ποικιλία του ιού Έμπολα έχει βρεθεί σε χοίρους και πιθήκους στις Φιλιππίνες. Μεμονωμένες είναι οι περιπτώσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Συμπτώματα

Η περίοδος επώασης του Έμπολα (ο ενδιάμεσος δηλαδή χρόνος από τη μόλυνση με τον ιό και την έναρξη των συμπτωμάτων) κυμαίνεται από 2-21 ημέρες. Τα πρωταρχικά συμπτώματα περιλαμβάνουν ξαφνικό πυρετό (38,3 βαθμούς κελσίου), ρίγη, μυϊκούς πόνους, πονοκέφαλο και πονόλαιμο. Αυτά τα συμπτώματα ακολουθούνται αργότερα (3 με 5 ημέρες) από εμετό, κοιλιακό πόνο, εξανθήματα, συμπτώματα κατεστραμμένης λειτουργίας των νεφρών ή του ήπατος,  και σε ορισμένες περιπτώσεις εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία (διαρροή από τα ούλα, αίμα στα κόπρανα). Συνήθως η πορεία της ασθένειας είναι εξαιρετικά ταχεία.

Πώς μεταδίδεται ανάμεσα στους ανθρώπους;

Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασης, δηλαδή οι μολυσμένοι άνθρωποι συνήθως δεν είναι κολλητικοί μέχρι να αρχίσουν να έχουν συμπτώματα. Σύμφωνα με το CDC (Centres for Disease Control and Prevention: Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών), η ασθένεια μεταδίδεται με άμεση επαφή με αίμα ή με σωματικά υγρά μέσω κοψιμάτων στο δέρμα, στις βλεννώδεις μεμβράνες, για παράδειγμα, των ματιών, της μύτης και του στόματος. Με τον όρο υγρά του σώματος εννοούμε το σάλιο, τη βλέννα, τον εμετό, τα κόπρανα, τον ιδρώτα, τα δάκρυα, το μητρικό γάλα, τα ούρα και το σπέρμα. άρα ο  Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αίματος των ούρων, του σπέρματος, του σάλιου, των κοπράνων, του εμετού, του γάλακτος του μαστού και άλλων σωματικών υγρών ενός ατόμου που είναι άρρωστο. Η άμεση επαφή με τον πάσχοντα αποτελεί τη συνήθη οδό μόλυνσης. Άμεση επαφή σημαίνει ότι τα υγρά του σώματος (αίμα, σάλιο, βλέννα, εμετός, ούρα σπέρμα ή κόπρανα) από ένα μολυσμένο άτομο (ζωντανό ή νεκρό) έρχονται σε επαφή με τα μάτια, τη μύτη, το στόμα, μικροτραύματα δέρματος ή τρίβονται πάνω στο δέρμα. Βελόνες ή σύριγγες που έχουν μολυνθεί και έχουν έρθει σε επαφή με μολυσμένα ζώα μπορούν επίσης να μεταδώσουν την ασθένεια. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο Έμπολα δεν μεταφέρεται με τον αέρα, όπως η γρίπη. Αυτός ο τρόπος μετάδοσης δεν έχει παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια εκτενών μελετών του ιού Έμπολα εδώ και μερικές δεκαετίες, ούτε τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν από αυτό το ξέσπασμα του ιού είναι σύμφωνα με το πρότυπο της εξάπλωσης που παρατηρείται σε εναέριους ιούς. Αυτό το γεγονός μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για μόλυνση.

Ποιοι έχουν κίνδυνο να κολλήσουν

Τα μέλη των οικογενειών συχνά μολύνονται, όταν φροντίζουν τους άρρωστους συγγενείς τους ή όταν ετοιμάζουν τον νεκρό για ενταφιασμό. Οι εργαζόμενοι υγείας στη Δυτική Αφρική απετέλεσαν το 10% αυτών που μολύνθηκαν. Οι νοσοκομειακές εγκαταστάσεις στην Αφρική είναι τόσο φτωχές που αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τις ίδιες βελόνες και σύριγγες για πολλαπλές χρήσεις και το προσωπικό δεν χρησιμοποιεί επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί με τσιμπήματα εντόμων. Ο Έμπολα δεν μπορεί να μεταδοθεί με τον αέρα ή με το νερό ή γενικά με την τροφή, οπότε οι πιθανότητες κάποιος να κολλήσει Έμπολα είναι εξαιρετικά χαμηλές. Ωστόσο μπορεί να μεταδοθεί με θηράματα (άγρια ζώα της Αφρικής που θηρεύονται για φαγητό) και με μολυσμένες νυχτερίδες. Μόνο τα θηλαστικά μπορούν να μολυνθούν και να μεταδώσουν την ασθένεια. Όταν κάποιος αναρρώσει από τον Έμπολα, δεν μπορεί πια να μεταδώσει τον ιό. Ωστόσο, ο ιός Έμπολα έχει βρεθεί στο σπέρμα για πάνω από τρεις μήνες. Ο κίνδυνος των μελών του πληρώματος πτήσης να εκτεθεί στον ιό στο κατάστρωμα πτήσης και στην καμπίνα είναι εξαιρετικά χαμηλός, αν εφαρμόζονται απλές στρατηγικές πρόληψης.

Εάν βρεθείτε απλά στον ίδιο χώρο με ασθενή κινδυνεύετε;

Ο ιός δεν μεταδίδεται με τον αέρα. Εάν ωστόσο βρίσκεστε σε παρατεταμένη στενή μη σωματική επαφή σε απόσταση μικρότερη του μέτρου (π.χ. είστε μέλος της οικογένειας του πάσχοντα), παρουσιάζετε έκθεση χαμηλού κινδύνου. Παρά το γεγονός ότι ο βήχας και το φτάρνισμα δεν είναι κοινά συμπτώματα του ιού Έμπολα, εάν ασθενής με Έμπολα βήχει ή φτερνίζεται και σάλιο ή βλέννα έρχονται σε επαφή με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα σας, τα υγρά αυτά μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια.

Η χειραψία αποτελεί μέσο μετάδοσης;

Σύμφωνα με μελέτες του Κέντρου Ειδικών λοιμώξεων των ΗΠΑ, η μεμονωμένη χειραψία αποτελεί δραστηριότητα χαμηλού κινδύνου για να νοσήσετε.

Εάν είστε σε τρένο και καθίσετε σε κάθισμα στο οποίο πριν καθόταν ασθενής μπορεί να κολλήσετε;

Εάν το κάθισμα έχει αίμα ή σωματικά υγρά (π.χ. εμετός) από τον πάσχοντα η πιθανότητα μετάδοσης είναι αυξημένη. Εάν δεν υπάρχουν σωματικά υγρά σε συνήθεις συνθήκες δεν υπάρχει κίνδυνος.

Πόσο μπορεί να παραμείνει ο ιός σε μία επιφάνεια;

Έχει καταγραφεί εξαήμερη παραμονή ενεργού ιού σε μολυσμένη επιφάνεια και κάτω από ιδανικές για αυτόν συνθήκες.

Εξάρσεις του Έμπολα

Οι παλιότερες εξάρσεις του Ebola συνέβησαν στη Δημοκρατία του Κονγκό, Γκαμπόν, Βόρειου Σουδάν, Ακτής Ivory, Ουγκάντα και Βόρειας Αφρικής. Το σύγχρονο ξέσπασμα του Έμπολα έχει προσβάλλει πολλές πόλεις στη Γουινέα, στη Λιβερία, στη Νιγηρία και στη Sierra Leone. Η Σενεγάλη είχε ένα ξέσπασμα σχετιζόμενο με ταξίδια. Το CDC (Centers for Disease Control and Prevention) υπολογίζει ότι χωρίς παρεμβάσεις ή αλλαγές στην κοινοτική συμπεριφορά τον Ιανουάριο του 2015 θα υπάρχουν 550.000 περιπτώσεις Έμπολα στη Λιβερία και στη Sierra Leone (2).

Τι λένε οι επίσημες αρχές υγείας για την πρόληψη του Έμπολα

Δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) για τον Έμπολα. Αν ταξιδέψετε ή βρεθείτε σε περιοχή που έχει προσβληθεί από τον Έμπολα, κάντε τα ακόλουθα:

– Πλένετε τα χέρια σας τακτικά με σαπούνι και νερό ή με ένα αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών. Να αποφεύγετε την επαφή με σωματικά υγρά.

– Μην κρατάτε αντικείμενα που έχουν έρθει σε επαφή με αίμα ή σωματικά υγρά μολυσμένου ανθρώπου (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, βελόνες κ.λπ.).

– Αποφύγετε ταφικές ή κηδευτικές τελετουργίες.

– Αποφύγετε επαφή με νυχτερίδες και μη ανθρώπινους πριμάτους ή αίμα, υγρά και ωμό κρέας που παρασκευάζετε από αυτά τα ζώα.

– Αποφύγετε νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Έμπολα.

– Μετά την επιστροφή σας από χώρα ή περιοχή που έχει προσβληθεί από Έμπολα, παρακολουθήστε την υγεία σας για 21 μέρες και αναζητήστε ιατρική φροντίδα αμέσως, αν αναπτύξετε συμπτώματα.

Αν κολλήσετε τον ιό Έμπολα, είστε καταδικασμένοι να πεθάνετε;

Ένας μεγάλος μύθος τον οποίο συχνά ακούμε από τα ΜΜΕ και ο κόσμος έχει πανικοβληθεί, είναι ότι ο Έμπολα έχει ποσοστό θανάτου 90%. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Η ιστορία του Έμπολα, πριν από αυτό τον χρόνο, είναι μια σειρά βραχύβιων και πολύ απομονωμένων εξάρσεων διαφορετικών ποικιλιών της ασθένειας, και είναι αλήθεια ότι μία από αυτές τις εξάρσεις είχε ποσοστό θνησιμότητας 90%. Ευτυχώς αυτή η έξαρση της ασθένειας έχει χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας. Αυτή τη στιγμή περίπου 8000 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί με διάγνωση Έμπολα και από αυτούς 3.865 έχουν πεθάνει (3). Αυτό είναι ένα ποσοστό θνησιμότητας 48%, αρκετά υψηλό, αλλά όχι τόσο κακό, όπως μας το παρουσιάζουν. Δεδομένων των στοιχειωδών και υπερφορτομένων συνθηκών σε πολλά νοσοκομεία των προσβεβλημένων περιοχών, είναι πιθανό ότι αυτό το ποσοστό θα μπορούσε να είναι ακόμα χαμηλότερο για ασθενείς που έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα.

Μήπως η εκφόβιση περί επιδημίας Έμπολα εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες; Ή μήπως εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών;

Ο διάσημος Αμερικανός δημοσιογράφος Shepard Smith σε δημοσιογραφική εκπομπή στις 15 Οκτωβρίου του 2014 δήλωσε τα εξής: «Μην ακούτε τις υστερικές φωνές στα ΜΜΕ σχετικά με τον Έμπολα. Δεν πρέπει να έχετε καμιά ανησυχία για τον Έμπολα. Μην ακούτε τις υστερικές φωνές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και μην διαβάζετε τα κείμενα που θέλουν να προκαλέσουν φόβο στο ίντερντετ. Οι άνθρωποι που λένε και γράφουν υστερικά πράγματα είναι πολύ ανεύθυνοι. Δεν έχουμε επιδημία Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πουθενά. Έχουμε δυο άτομα νοσηλευτικού προσωπικού που κόλλησαν την αρρώστια από έναν νεκρό άνδρα. Ήταν απομονωμένοι. Δεν υπάρχει πληροφορία που να δείχνει ότι ο ιός έχει εξαπλωθεί σε οποιονδήποτε στον γενικό πληθυσμό της Αμερικής. Ούτε σε ένα άτομο στον γενικό πληθυσμό της Αμερικής. Με τις επικείμενες εκλογές, το κόμμα της εξουσίας χρειάζεται να εμφανίζεται ότι είναι αποτελεσματικά ηγετικό και εξέχων. Το κόμμα της εξουσίας πρέπει να δείξει ότι δεν υπάρχει έλλειψη ηγεσίας. Σας αναφέρω με βεβαιότητα ότι το να φοβάστε γενικά είναι εντελώς λάθος. Ο πανικός που προκαλούν τα ΜΜΕ είναι αντιπαραγωγικός και στερείται ρεαλισμού. Ο Ebola είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στη Δυτική Αφρική. Τα ΜΜΕ θα πρέπει να σταματήσουν να πουλάνε φόβο για τον Ebola στις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο πεθαίνουν στις ΗΠΑ από απλή γρίπη και πνευμονία 52.000 άνθρωποι» (4).

Αυτά που είπε ο δημοσιογράφος Shepard Smith είναι πολύ σημαντικά. Κάθε χρόνο πεθαίνουν από απλή γρίπη και πνευμονία εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αλλά κανείς δεν βγαίνει να μιλήσει στα ΜΜΕ για επιδημία απλής γρίπης ή πνευμονίας. Πόσοι έχουν πεθάνει από τον ιό Έμπολα στις ΗΠΑ; Μόνο ένας! Και οι θάνατοι στη Δυτική Αφρική όντως υπάρχουν, όπως όμως υπάρχουν πάρα πολλοί θάνατοι από απλή γρίπη και πνευμονία. Οι χώρες αυτές έχουν σοβαρές διατροφικές ελλείψεις (χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Α, βιταμίνης D και σεληνίου) και εκτός τούτου έχουν κακές συνθήκες υγιεινής. Και οι δύο αυτοί παράγοντες ευνοούν την ευρεία μετάδοση μολυσματικών ασθενειών. Είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε ότι θα γίνει επιδημία Έμπολα, όταν έχει πεθάνει μόνο ένας άνθρωπος στην  Αμερική και να εκφοβίζεται ο Αμερικανικός λαός, αλλά και άλλοι Ευρωπαϊκοί λαοί, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, για επικείμενη επιδημία; Δεν ξέρω τι πολιτικά παιχνίδια παίζονται στην Αμερική, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τι παιχνίδια αισχροκέρδειας παίζονται από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Είναι σαφές ότι θέλουν να πουλήσουν νέου τύπου εμβόλια. Θυμάστε τι είχε γίνει πριν λίγα χρόνια με την υποτιθέμενη επιδημία της γρίπης των χοίρων (ιός H1N1) που θα αφάνιζε την ανθρωπότητα; Θυμάστε πόσοι τόνοι εμβολίων πουλήθηκαν; Φυσικά καμιά επιδημία γρίπης των χοίρων δεν συνέβη, αλλά τα ΜΜΕ πέρασαν σε όλο τον κόσμο τον τρόμο και τον φόβο μιας επικείμενης επιδημίας.

«Η επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική βγαίνει εκτός ελέγχου», δήλωσε πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama κατά την επίσκεψή του στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στην Ατλάντα. Ο πανικός καλλιεργείται έντεχνα στις μάζες. Οι αρχές μιλάνε για αριθμούς θυμάτων που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν και φυσικά ούτε να προβλεφθούν οι νοσούντες στο μέλλον. Κατάσταση έκτατης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα εξαιτίας της δήθεν δραματικής εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική κήρυξε από τις 8 Αυγούστου του 2014 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μέχρι τότε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είχαν πεθάνει περίπου 1000 άτομα σε όλη την Αφρική. Αλήθεια; Κάθε χρόνο πεθαίνουν από καρκίνο εκατομμύρια άνθρωποι από καρκίνο και καρδιοπάθεια στον δυτικό κόσμο. Και φυσικά πολλοί περισσότεροι, όπως ανέφερα, πεθαίνουν από απλή γρίπη και πνευμονία.

Ας δούμε ποια είναι τα κρούσματα Έμπολα στον δυτικό κόσμο μέχρι στιγμής. Ο Έμπολα έφθασε στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στο Ντάλας, όπου ένας Αμερικανός προσβλήθηκε από τον ιό. Στην Ευρώπη, ένας Ισπανός ιερέας και γιατρός που προσβλήθηκε από τον Έμπολα και επαναπατρίστηκε από τη Σιέρα Λεόνε, πέθανε την 1η Οκτωβρίου του 2014 σε νοσοκομείο της Μαδρίτης. Συμπτώματα Έμπολα εμφάνισε και ένας 51χρονος Ρουμάνος, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα του από τη Νιγηρία στις 25 Ιουλίου. Γι’ αυτό τον λόγο βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο λοιμωδών νόσων στο Βουκουρέστι. Τέλος, τον Οκτώβριο του 2014 ένας νεαρός άντρας ζήτησε ιατρική βοήθεια στο Αμβούργο. Ο άνδρας αυτός εμφανίζει συμπτώματα Έμπολα και τέθηκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο. Έφτασε στη Γερμανία με πτήση από Αφρική. Συνιστούν όλα αυτά λόγο για πανικό; Ασφαλώς όχι! Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση δεν πρέπει να παρακολουθείται, για να δούμε την εξέλιξή της, αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν συνηγορούν υπέρ της καλλιέργειας πανικού για επιδημία που θα εμφανίσει τον δυτικό κόσμο.

Τα μεγάλα ΜΜΕ δεν είναι ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Ελέγχονται από τις κυβερνήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους ελέγχονται από πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Ποιος είναι ο απώτερος σκοπός της τεχνητής πρόκλησης πανικού; Να πουλήσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες ένα νέο εμβόλιο κατά του ιού Έμπολα. Η μπίζνα είναι πολύ μεγάλη, αφού όλες οι χώρες θα τρέξουν να χρεωθούν, για να εξασφαλίσουν το «σωτήριο» εμβόλιο. 2-3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα εμβολιαστούν και οι φαρμακοβιομηχανίες μαζί με τα τσιράκια τους (πολιτικοί, γιατροί, υπάλληλοι οργανισμών) θα πλουτίσουν για άλλη μια φορά. Πιθανόν να ακολουθήσουν και ειδικά φάρμακα που θα καταπολεμούν δήθεν τον ιό, όπως έγινε με το Ταμιφλού, που δεν βοηθούσε σε τίποτα την καταπολέμηση του ιού H1N1 (γρίπη των χοίρων), αλλά δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα υγείας. Το θέμα είναι ότι αυτά τα εμβόλια θα δοθούν σε εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς να έχει ελεγχθεί η ασφάλειά τους. Η επίσημη ιατρική καυχιέται ότι είναι “evidence-based medicine” (ιατρική βασισμένη σε αποδείξεις). Και για να εγκριθεί ένα φάρμακο, πρέπει να περάσει από διάφορα στάδια και να γίνουν διπλές-τυφλές κλινικές μελέτες. Αλήθεια, έχει γίνει ποτέ διπλή-τυφλή κλινική δοκιμή σε κανένα από τα διάφορα εμβόλια με τα οποία εμβολιάζουν εκατομμύρια ευπαθείς ομάδες κάθε χρόνο; Τα εμβόλια αυτά δίνονται χωρίς να υπάρχουν διπλές-τυφλές κλινικές δοκιμές. Αυτό αποτελεί ιατρικό σκάνδαλο! Οι φαρμακευτικές εταιρείες κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια ή ευρώ από την πώληση αντιϊικών εμβολίων κάθε χρόνο. Πολλοί επιστήμονες αμφισβητούν την ωφέλεια από τη χορήγηση τέτοιων προληπτικών εμβολίων, αλλά το θέμα είναι πολύ μεγάλο, για να αναπτυχθεί εδώ. Φανταστείτε τώρα πόσα χρήματα θα τσεπώσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, αν βρεθεί ένα εμβόλιο κατά του ιού Έμπολα και γίνει μαζικός εμβολιασμός σε όλες τις χώρες. Αυτό βέβαια που λίγοι συνειδητοποιούν είναι ότι αυτό τι υποτιθέμενο εμβόλιο δεν θεραπεύει την ασθένεια. Σας προφυλάσσει – υποτίθεται – να μην κολλήσετε την ασθένεια. Μα το ίδιο μπορείτε να πετύχετε με απλούς κανόνες υγιεινής και τονώνοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα με βιταμίνες και φυτά που ενισχύουν την ανοσοποιητική λειτουργία. Άρα προς τι ο μαζικός εμβολιασμός της ανθρωπότητας;

Ο ιός Έμπολα δεν είναι πολύ μεταδοτικός

Οι Αμερικανοί πανικοβλήθηκαν από έναν άνθρωπο στο Dallas που πέθανε από τον ιό Έμπολα. Αλλά προσέξτε! Ένα μόνο κρούσμα σε ολόκληρη την Αμερική! Δικαιολογεί αυτό τον τόσο ντόρο που έχει γίνει; Η τρομολαγνεία μεταφέρεται και από ελληνικές ιστοσελίδες. Μέχρι και σε ελληνική τηλεοπτική εκπομπή άκουσα για τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διατρέχει η Ελλάδα λόγω των μεταναστών που μπορούν να μεταφέρουν την ασθένεια.

Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Η τρομολαγνεία δεν βασίζεται στο γεγονός του ότι ο Έμπολα μπορεί να γίνει επιδημία, αλλά στο ότι είναι τρομακτική ασθένεια, αφού πεθαίνεις από αιμορραγία. Δυστυχώς, αυτοί που φοβούνται δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν άλλες ασθένειες που είναι πολύ περισσότερο επώδυνες από τον Έμπολα. Δεύτερον, η τρομολαγνεία προκαλείται λόγω του ότι αν κάποιος κολλήσει την ασθένεια, έχει ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει. Άρα όποιος κολλά την ασθένεια, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πεθάνει. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουν. Μετά τον θάνατο του Αμερικανού από το Dallas, ακούσαμε στα ΜΜΕ ότι η Αμερικάνα νοσοκόμα που είχε κολλήσει Έμπολα σώθηκε. Επίσης αυτό που σας κρύβουν είναι ότι υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να σας θεραπεύσουν από τον Έμπολα. Και μάλιστα αυτά τα φάρμακα μπορούν να δρουν και προληπτικά, για να μην κολλήσετε. Τα φάρμακα αυτά θα τα εξετάσουμε στη συνέχεια. Αλλά κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν σας πληροφορεί για αυτά τα φάρμακα. Γιατί; Διότι αυτά τα φάρμακα είναι φυτικά φάρμακα και δεν πατεντάρονται. Και αφού δεν πατεντάρονται, δεν υπάρχει λόγος να ενδιαφερθούν οι φαρμακευτικές εταιρείες και να τα προωθήσουν. Επομένως το να σας λένε ότι θα προστατευθείτε απλώς πλένοντας τα χέρια σας ή για θεραπεία να σας κάνουν μόνο ενυδάτωση, το θεωρώ εγκληματικό και ανεύθυνο. Σας αφήνουν να πεθαίνετε εσκεμμένα ή από άγνοια! Τρίτον, σπέρνουν την τρομολαγνεία λέγοντας ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο ιός έχει σκοτώσει περίπου το 70% των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη Δυτική Αφρική και ότι εκεί έχει εξαπλωθεί πολύ η ασθένεια (5). Άρα αυτό εγκυμονεί κινδύνους ότι η ασθένεια θα εξαπλωθεί και στις δυτικές χώρες.

Ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα. Για να κατανοήσει κάποιος τον ρυθμό με τον οποίο μεταδίδεται μια μολυσματική ασθένεια, πρέπει να γνωρίζει στατιστική. Για τον υπολογισμό αυτό έχει ορισθεί ο R0 (Reproduction number/Αριθμός Αναπαραγωγής) (6). Ο αριθμός αναπαραγωγής ή «Αναπαραγωγή μηδέν» (R0) είναι ένας μαθηματικός όρος που μας λέει πόσο κολλητική είναι μια μολυσματική ασθένεια. Συγκεκριμένα, είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κολλάνε την ασθένεια από έναν άρρωστο άνθρωπο, κατά μέσο όρο, σε ένα ξέσπασμα μολυσματικής ασθένειας. Ας πάρουμε για παράδειγμα την ιλαρά. Ο ιός της ιλαράς είναι ένας από τους πιο κολλητικούς ιούς για τον άνθρωπο. Ο R0 (Αριθμός Αναπαραγωγής είναι γύρω στα 18). Αυτό σημαίνει ότι κάθε άτομο με ιλαρά τη μεταδίδει σε 18 ανθρώπους, αν κάποιος δεν είναι εμβολιασμένος. Στο άλλο άκρο του φάσματος είναι ιοί όπως ο HIV (ο ιός που προκαλεί το AIDS, αν και ορισμένοι επιστήμονες αμφισβητούν τη θεωρία συσχέτισης του HIV με το AIDS) και η ηπατίτιδα C. Ο R0 (Αριθμός Αναπαραγωγής) είναι μεταξύ 2 με 4. Αυτές οι ασθένειες αποτελούν μεγάλο πρόβλημα, αλλά επιταχύνονται πολύ πιο αργά από ό, τι η ιλαρά.

Και τώρα ας πάμε στον ιό Έμπολα. Παρά την κακή φήμη του, ο R0 (Αναπαραγωγικός Αριθμός) του ιού δεν είναι τόσο εντυπωσιακός. Κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 2. Ακόμα και στην τωρινή επιδημία στη Δυτική Αφρική, όπου ο ιός έχει βρεθεί εκτός ελέγχου, κάθε άτομο που έχει αρρωστήσει, έχει μεταδώσει τον Έμπολα σε μόνο δυο άτομα κατά μέσο όρο. Γιατί συμβαίνει αυτό; Πολλοί παράγοντες συμβάλλουν στον R0 (Αριθμό Αναπαραγωγής), όπως πόσο καιρό κάποιος είναι μολυσμένος ή πόσα πολλά μόρια του ιού χρειάζονται για να κάνουν ένα άλλο άτομο άρρωστο. Ο R0 (Αριθμός Αναπαραγωγής) ολοκληρώνεται καθ’ όλο τον χρόνο που ένα άτομο είναι μολυσματικό σε άλλους. Για τον HIV αυτό θα μπορούσε να είναι χρόνια. Για τον Έμπολα όμως ο χρόνος είναι μόνο μερικές εβδομάδες. Έτσι, παρά το ότι έχουν παρόμοιο R0 (Αριθμό Αναπαραγωγής), οι μολύνσεις του Έμπολα ανά μονάδα χρόνου είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές του HIV. Παρ’ όλα αυτά στην περίπτωση του Έμπολα, ο τρόπος μετάδοσης του τον βοηθά να διατηρείται ο R0 του (Αριθμός Αναπαραγωγής του) χαμηλά. Ο Έμπολα δεν μεταδίδεται μέσω του αέρα, όπως συμβαίνει με την ιλαρά και τη γρίπη. Απαιτεί στενή επαφή με σωματικά υγρά, όπως αίμα ή εμετό, που να περιέχουν τον ιό. Τώρα θα σκεφτείτε, «ωραία, αλλά ένας R0 (Αριθμός Αναπαραγωγής) 2 δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αψηφίσουμε». Αυτό είναι σωστό. R0 (Αριθμός Αναπαραγωγής) 2 σημαίνει ότι ένα άτομο μολύνει δύο άτομα, τα οποία έπειτα μολύνουν τέσσερα άτομα, έπειτα οκτώ, 16, 32 – και αριθμοί ανεβαίνουν γρήγορα. Αυτό όμως δεν είναι πιθανό να συμβεί σε ένα μέρος με καλό σύστημα υγείας, όπως η Αμερική και οι Ευρωπαϊκές χώρες, και φυσικά και η Ελλάδα. Γιατί; Διότι οι άνθρωποι με Έμπολα δεν είναι κολλητικοί μέχρι να εμφανίσουν συμπτώματα. Έτσι ο R0 (Αριθμός Αναπαραγωγής) πέφτει στο μηδέν. Η εξάπλωση της ασθένειας στις αφρικανικές χώρες έγινε λόγω του έγινε λόγω του κακού συστήματος υγείας των χωρών αυτών. Αυτό είναι απίθανο να συμβεί στις δυτικές κοινωνίες.

Μήπως όμως τελικά ο ιός Έμπολα μεταδίδεται από τον αέρα, άρα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για παγκόσμια επιδημία;

Παρουσίασα τα επίσημα δεδομένα για τον ιό Έμπολα και τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από τα μέχρι τώρα δεδομένα. Το συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί είναι ότι ο κίνδυνος για παγκόσμια επιδημία είναι απίθανος, και ότι αυτοί που καλλιεργούν αυτό τον φόβο είτε εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες είτε τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών. Ωστόσο σε αυτό το σημείο θα παραθέσω μια διαφορετική οπτική από έναν γνωστό δημοσιολόγο θεμάτων φυσικής υγείας και εναλλακτικών θεραπειών, του Mike Adams, που έχει τη γνωστή ιστοσελίδα Natural News. Ο Mike Adams πιστεύει στην αντίθετη άποψη από αυτήν που σας παρουσίασα και υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές αρχές υγείας υποκρύπτουν την αλήθεια από τον αμερικανικό λαό σχετικά με την επικινδυνότητα του Έμπολα. Πιστεύει ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτήν που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και ότι ο ιός Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί με τον αέρα. Όπως θα παρατηρήσετε και οι ίδιοι από το κείμενό του που θα παραθέσω οι απόψεις του είναι ιδιαίτερα υπερβολικές και άκρως συνομωσιολογικές, αφού μιλάει για βιοτεχνολογικό πόλεμο με τεχνητούς ιούς και για προσπάθεια μείωσης του πληθυσμού της γης. Παρουσιάζω όμως αυτή την άποψη, επειδή δεν γίνεται με προσπάθεια να πουλήσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες εμβόλια, διότι ο ίδιος ο Mike Adams είναι εναντίον αυτών των εμβολίων. Προφανώς προσπαθεί να κινητοποιήσει τον κόσμο να πάρει προληπτικά μέτρα, ακολουθώντας τις μεθόδους της φυσικής ιατρικής. Αυτό όμως μπορεί να γίνει χωρίς πρόκληση πανικού και υστερικές συνομωσιολογικές θεωρίες. Ο Mike Adams έχει φτιάξει μέχρι και σειρά βίντεο στο διαδίκτυο, όπου δείχνει τρόπους σωτηρίας των Αμερικανών από την πιθανή επικείμενη επιδημία! Για λόγους πλουραλισμού, αλλά και επειδή ο Mike Adams παραθέτει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για προβληματισμό, παρουσιάζω τις απόψεις του.

Το άρθρο του Mike Adams έχει τίτλο «Τα πέντε μεγαλύτερα ψέματα σχετικά με τον Έμπολα που προωθούνται από την κυβέρνηση και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης» (7). Ας δούμε τι γράφει:

«Όλη η παραπληροφόρηση που έχει διαδοθεί σχετικά με τον Έμπολα από την Αμερικανική κυβέρνηση και τα ΜΜΕ δυστυχώς θα κάνουν την επιδημία του Έμπολα χειρότερη. Αυτό θα γίνει, διότι δεν λέγεται η αλήθεια στο κοινό σχετικά με το πώς ο Έμπολα μεταδίδεται και πώς οι άνθρωποι μπορούν να αποτρέψουν τη μετάδοση της ασθένειας.

Σε κάθε επίπεδο των ΜΜΕ και της κυβέρνησης, η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των φαρμακευτικών εταιρειών εμφανίζονται να είναι σημαντικότερα από την προστασία της δημόσιας υγείας. Έτσι δεν λέγεται η αλήθεια στους ανθρώπους σχετικά με το πώς ο Έμπολα μεταδίδεται και πώς μπορούν να αυξήσουν την ικανότητά τους να επιβιώσουν σε μια παγκόσμια πανδημία.

Εδώ είναι τα πέντε μεγαλύτερα ψέματα που έχουν διαδοθεί σχετικά με τον Έμπολα μέχρι τώρα:

 

Ψέμα 1. Ο Έμπολα δεν θα έρθει ποτέ στην Αμερική.

Αυτό το ψέμα γκρεμίστηκε, όταν τα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών) επιβεβαίωσε τον Έμπολα σε έναν ασθενή σε νοσοκομείο του Dallas στο Τέξας. Όχι μόνο ο Έμπολα έχει ήδη μεταδοθεί στην Αμερική, αλλά ένας κορυφαίος επιστήμονας που δούλευε για τον FDA, ο Dr. Jesse L. Goodman, νυν καθηγητής ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Georgetown, τώρα λέει ότι αυτό είναι μόνο η αρχή και ότι ο Έμπολα θα εξαπλωθεί στην Αμερική. Σύμφωνα με τον εν λόγω επιστήμονα: “φαίνεται ότι διάφοροι άνθρωποι εκτέθηκαν πριν το προσβεβλημένο από τον ιό άνθρωπο από το Dallas τεθεί σε απομόνωση, και είναι πολύ πιθανό ότι ένας ή περισσότεροι από αυτούς με τους οποίους ήρθε σε επαφή θα μολυνθούν. Ήταν ζήτημα χρόνου ο ιός που σκοτώνει στην Αφρική να έρθει στις ΗΠΑ” (8)».

Θα διακόψω εδώ το κείμενο του Mike Adams, για να διευκρινίσω ότι το γεγονός ότι βρέθηκε ένα κρούσμα ιού στην Αμερική, δεν σημαίνει ότι θα αποτελέσει την αρχή για μια παγκόσμια επιδημία. Αλλά ας δώσω τον λόγο πάλι στον Mike Adams:

«Ψέμα 2. Ο Έμπολα μεταδίδεται μόνο μέσω άμεσης επαφής με σωματικά υγρά.

Αυτό το αισχρό ιατρικό ψέμα μπορεί σύντομα να κοστίσει τις ζωές εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, ο Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αέρα σε σύντομες αποστάσεις μέσω  αερολυμάτων – σωματιδίων του αέρα.

Ο Έμπολα μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω μολυσμένων επιφανειών. Όταν ένας μολυσμένος ασθενής έρθει σε επαφή με μια επιφάνεια όπως σε ένα πόμολο, μπορεί να αφήσει πίσω τον ιό του Έμπολα, ο οποίος επιβιώνει για μερικά λεπτά ή ώρες σε ανοικτό περιβάλλον, ανάλογα με τις περιβαλλοντικές καταστάσεις (θερμοκρασία, υγρασία). Ένα άλλο πρόσωπο που θα ακουμπήσει την ίδια επιφάνεια μπορεί να μολυνθεί αμέσως με ένα απλό άγγιγμα των ματιών του, της μύτης του ή του στόματός του. Η ικανότητα του Έπολα να μεταδίδεται μέσω μολυσμένων επιφανειών είναι ο λόγος που στην Αφρική έχουν μολυνθεί χρησιμοποιώντας ταξί. Αυτό σημαίνει ότι κάθε μορφή δημόσιου μεταφορικού μέσου – αεροπλάνα, ασθενοφόρα, τρένο – μπορεί να υποκρύπτει τον ιό και να επιταχύνει την εξάπλωση μιας επιδημίας. Όπως όλοι οι ιοί, ο Έμπολα καταστρέφεται με το ηλιακό φως. Αλλά μπορεί να παραμείνει ζωντανός για καταπληκτικά μεγάλο χρονικό διάστημα σε περιβάλλοντα όπου το ηλιακό φως δεν μπορεί να φτάσει – όπως το μετρό, που είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για τη μετάδοση του ιού».

Θα διακόψω και πάλι και πάλι το κείμενο του Mike Adams. Εδώ ο συγγραφέας μας δίνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα της κατάστασης, με κάποιες υπερβολές. Είπαμε ότι οι αρχές υγείας τονίζουν ότι πρέπει να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, ιδιαίτερα αν βρεθούμε σε περιοχή που υπάρχουν κρούσματα Έμπολα. Όσο για την άποψη του συγγραφέα ότι ο Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί και μέσω του αέρα είναι το μοναδικό μέσο ενημέρωσης στο οποίο έχω βρει αυτή την πληροφορία. Στο συγκεκριμένο κείμενο δεν παραθέτει αποδεικτικά στοιχεία για τον ισχυρισμό του, αλλά σε ένα άλλο κείμενό του που θα παραθέσω αμέσως πιο κάτω παραθέτει κάποια στοιχεία που πρέπει να μας βάλουν σε προβληματισμό. Ας δούμε το υπόλοιπο κείμενο του Mike Adams.

«Ψέμα 3. Μην ανησυχείτε: Οι υγειονομικές αρχές τα έχουν όλα υπό έλεγχο.

Φυσικά, το γεγονός ότι ένα μολυσμένο με Έμπολα άτομο ταξίδεψε στη χώρα (ΗΠΑ) με Έμπολα, έπειτα περπάτησε στην πόλη του Dallas για 10 μέρες μεταφέροντας τον Έμπολα, διαψεύδει τις ψεύτικες υποσχέσεις των αρχών υγείας που ισχυρίζονται ότι έχουν τα πράγματα υπό έλεγχο».

Από ό, τι γνωρίζω δεν έχουν σημειωθεί άλλα κρούσματα στο Dallas. Δηλαδή δεν κόλλησε κανένας στο δρόμο ή στις δημόσιες συγκοινωνίες αυτές τις 10 μέρες που κυκλοφορούσε ο προσβεβλημένος από την ασθένεια Αμερικανός. Άρα αυτό αφ’ εαυτού αναιρεί τις κινδυνολογίες του Mike Adams. Αλλά ας δούμε τη συνέχεια του κειμένου.

«Ψέμα 4. Η μόνη άμυνα κατά του Έμπολα είναι ένα εμβόλιο ή ένα χημικό φάρμακο.

Αυτό το ψέμα μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους, αν το ξέσπασμα του Έμπολα επιδεινωθεί. Σε μια απελπισμένη απόπειρα να κάνουν σίγουρο ότι ο Έμπολα θα αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδος για τις αγορές εμβολίων και τις φαρμακευτικές εταιρείες, τα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) και FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) λογοκρίνουν αληθινές πληροφορίες για φυσικές θεραπείες που είναι πολλά υποσχόμενες για τη θεραπεία του Έμπολα (όπως ο κολλοειδής άργυρος). Οι εταιρείες που προσφέρουν ωφέλιμα απαραίτητα έλαια και προϊόντα κολλοειδούς αργύρου έχουν ήδη απειληθεί με συλλήψεις και διώξεις από τον FDA. Τα κατεστημένα ΜΜΕ είναι συνένοχα στη συστηματική καταπίεση των φυσικών θεραπειών, αποτυπώνοντας την προπαγάνδα του FDA. Αν πραγματικά επιθυμούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση αυτής της ιικής πανδημίας αμέσως τώρα, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα ΜΜΕ πρέπει να παρακινήσουν τους κατοίκους να ενισχύσουν τις ανοσοποιητικές τους άμυνες καταναλώνοντας πιο θρεπτικές τροφές, βοτανικά μπαχαρικά, υπερτροφές και αντιϊικά φυτά, όπως μέντα, βασιλικό, δεντρολίβανο και ρίγανη. Καθένας θα πρέπει αμέσως να βεβαιωθεί ότι έχει επαρκή βιταμίνη D στην κυκλοφορία του αίματός του, και αυτοί που έχουν χαμηλή βιταμίνη D – που περιλαμβάνει σχεδόν κάθε έναν στην Αμερική σήμερα (σημ. Μάριου Δημόπουλου: Αλλά και πάρα πολλούς Έλληνες παρά το ότι η Ελλάδα είναι μια ηλιόλουστη χώρα, προφανώς λόγω του ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν εκτίθενται επαρκώς στον ήλιο, αφού είναι κλεισμένοι σε ένα γραφείο εργασίας, και ούτε καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, όπως τα λιπαρά ψάρια, ο κρόκος του αυγού και το βούτυρο) – θα πρέπει να παίρνουν συμπληρώματα βιταμίνης D. Αλλά αντί οι αρμόδιοι φορείς υγείας να παρακινούν το κοινό να ενισχύει την ανοσοποιητική του λειτουργία και τις φυσικές του άμυνες κατά του Έμπολα, λένε στο κοινό το ανόητο “πλύντε τα χέρια σας” και περιμένετε μια φαρμακευτική εταιρεία να δημιουργήσει και να πλασάρει ένα εμβόλιο κατά του Έμπολα».

Συμφωνώ και επαυξάνω με τη συγκεκριμένη άποψη του Mike Adams. Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα από το να πλένετε απλώς τα χέρια σας και να χρησιμοποιείτε αντιβακτηριδιακά απολυμαντικά, όπως συνήθως μας λένε οι επίσημες αρχές υγείας. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι αυτό που τελικά σας σώζει από το να κολλήσετε μια ασθένεια, όχι τα φάρμακα. Αυτό είναι κάτι που μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνάνε. Για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, έτσι ώστε να έχετε πιθανότητα να επιβιώσετε από Έμπολα (ή να μην κολλήσετε σε πρώτη φάση), λαμβάνετε διατροφικά συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων, αντιιϊκά βότανα και υπερ-τροφές. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για τα πολύ νεαρά και ηλικιωμένα άτομα, τα οποία είναι ακόμα πιο πολύ ευάλωτα. Τέτοια βότανα είναι το goldenseal, το ασιατικό βότανο andrographis, το σκόρδο, η echinacea, το αμερικανικό βότανο pau d’ arco, η πιπερόριζα (ginger), τα φύλλα της ελιάς, το έλαιο της ρίγανης, η κουρκουμίνη (turmeric), το λάδι της καρύδας και η αραβινογαλακτάνη (arabinogalactan).

Στο κείμενο του ο Mike Adams ανέφερε για τον κολλοειδή άργυρο, colloidal silver στη διεθνή βιβλιογραφία, και επειδή πιθανόν πολλοί από εσάς να μην γνωρίζετε τι ακριβώς είναι, θα κάνω μια σύντομη αναφορά σε αυτό το φυσικό φάρμακο. Ο άργυρος έχει χρησιμοποιηθεί από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων και των Ρωμαίων ως αντιμικροβιακό, για τη διατήρηση των τροφίμων και για ιατρικούς σκοπούς. Ο κολλοειδής άργυρος έχει αντιμικροβιακές, αντιμυκητησιακές και αντιϊικές ιδιότητες. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 εργαστηριακές μελέτες του πανεπιστημίου Syracuse και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (UCLA) έδειξαν πώς ο κολλοειδής άργυρος ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός κατά των βακτηριδίων, των ιών και των μυκήτων, ακόμα και αυτών που έχουν γίνει ανθεκτικά στα αντιβιοτικά (9).

Ας δούμε τη συνέχεια του κειμένου του Mike Adams.

«Ψέμα 5. Ο Έμπολα προήλθε από το πουθενά και ήταν ένα τυχαίο δημιούργημα της φύσης.

Η μοντέρνα εκδοχή του Έμπολα που τόσο επιθετικά κυκλοφορεί σήμερα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα «βιοσχεδιασμένος» (τεχνητός, εργαστηριακός) ιός, σύμφωνα με έναν επιστήμονα που έγραψε ένα πρωτοσέλιδο κείμενο στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Liberia. “Ο Έμπολα είναι ένα γενετικά τροποποιημένος οργανισμός (GMO), δήλωσε ο Dr. Cyril Broderick, καθηγητής παθολογίας στο Liberian Observer. Συνεχίζει ο Dr. Broderick: “Ο Horowitz επιβεβαίωσε την ύπαρξη μιας Αμερικανικής Στρατιωτικής-Ιατρικής-Βιομηχανίας που διεξάγει τεστ βιολογικών όπλων με το πρόσχημα της χορήγησης εμβολίων για τον έλεγχο των ασθενειών και της υγείας των Αφρικανών”. Επιπλέον υποστήριξη αυτού του ισχυρισμού για έρευνες γενετικής μηχανικής είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πατεντάρισε τον Έμπολα το 2010 και τώρα αξιώνει πνευματική ιδιοκτησία για όλες τις ποικιλίες του Έμπολα. Ο αριθμός πατέντας είναι CA2741523A1, η οποία είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο (10).

Αυτό σημαίνει ότι η Αμερικανική κυβέρνηση αξιώνει όλο τον έλεγχο στην έρευνα του Έμπολα, διότι κάθε ερευνητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει αντιγραφή του ιού θα παραβίαζε την πατέντα της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, η αρκετά βελτιωμένη ικανότητα μετάδοσης της ποικιλίας του Έμπολα που κυκλοφορεί τώρα (σε σύγκριση με τα προηγούμενα ξεσπάσματα στα παλιότερα χρόνια) έχει πείσει πολλούς ανθρώπους ότι αυτή η ποικιλία είναι μια “οπλική” παραλλαγή που είτε έσπασε μέσα από τα περιορισμένα πρωτόκολλα των κυβερνητικών εργαστηρίων ή αναπτύχθηκε με πρόθεση ως ένα όπλο για τον έλεγχο του πληθυσμού. Μερικοί Αμερικανοί επιστήμονες έχουν ανοικτά μιλήσει για παγκόσμια μείωση του πληθυσμού χρησιμοποιώντας τεχνητά βιο-όπλα όπως τον Έμπολα. Ο Dr. Eric Oianka του πανεπιστημίου του Τέξας στο Austin υποστηρίζει τη χρήση του Έμπολα για την εξαφάνιση του 90% του ανθρώπινου πληθυσμού, σύμφωνα με το Life Site News. Φαίνεται ότι η ευχή του θα πραγματοποιηθεί. Αν η σύγχρονη έκρηξη του Έμπολα συνεχιστεί, ο παγκόσμιος πληθυσμός μπορεί να βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο και πολλά εκατομμύρια ανθρώπων θα πεθάνουν».

Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι άκρατη συνομωσιολογία. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ή να απορρίψω κάποια από τα λεγόμενα περί εργαστηριακών ιών, αλλά θεωρώ τις απόψεις περί εξαφάνισης του παγκόσμιου πληθυσμού ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Για να επιστρέψουμε όμως στο θέμα του αν ο ιός του Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί ή όχι στον αέρα, ας δούμε ένα νεότερο δημοσίευμα του Mike Adams με τίτλο «Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) παραδέχεται τώρα ότι ο Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αέρα στα τρία πόδια απόσταση» (11).

O Mike Adams υποστηρίζει ότι το CDC παραδέχεται ότι ο Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί με σταγονίδια. «Η εξάπλωση σταγονιδίων – λέει ο οργανισμός – συμβαίνει όταν μικρόβια ταξιδεύουν μέσα σε σταγονίδια που εκτοξεύονται με τον βήχα ή το φτέρνισμα από έναν άρρωστο άνθρωπο μέσα στα μάτια, τη μύτη ή το στόμα ενός άλλου ατόμου. Τα σταγονίδια ταξιδεύουν κοντινές αποστάσεις, λιγότερο από 3 πόδια (1 μέτρο) από το ένα πρόσωπο στο άλλο». Παρ’ όλα αυτά το CDC επιμένει ότι ο Έμπολα δεν είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται με τον αέρα, αλλά κάνει ξεκάθαρο ότι μπορεί να μεταδοθεί μέσα από σταγονίδια. Κάποιοι γιατροί αρχίζουν να εκφράζουν κάποια δυσπιστία. Η Meryl Nass, μια γιατρός ειδικευμένη στις μολυσματικές ασθένειες, είπε: «Ίσως αύριο είναι 5 πόδια. Μετά 10. Ίσως τον επόμενο μήνα θα μας πουν  γιατί οι ιδιοκτησίες των θυμάτων αποτεφρώνονται και τα διαμερίσματα απολυμαίνονται».

Παρ’ όλα αυτά ούτε και αυτό είναι τόσο επικίνδυνο όσο θέλει να το παρουσιάζει ο Mike Adams. Απαιτείται πολύ κοντινή επαφή με τον άρρωστο – αρκετά κοντά που να εκτεθείτε σε σωματικά υγρά και ενώ αυτά τα υγρά μπορούν να μεταδοθούν με βήχα ή με φτέρνισμα στο πρόσωπό σας, θα πρέπει να βρίσκεστε πάρα πολύ κοντά – κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί ο ιός να μεταδοθεί από μόνος του. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει επιδημία.

Υπάρχει και μια άλλη πληροφορία που μας δίνει ο Mike Adams. To 1995 το Στρατιωτικό Ιατρικό Ινστιτούτο Ερευνών για Μολυσματικές ασθένειες των ΗΠΑ (US Army’s Medical Research Institute of Infectious Disease) ανέφερε στο International Journal of Experimental Pathology ότι ο ιός στην πραγματικότητα μεταδίδεται γρηγορότερα σε κρύα περιβάλλοντα, όχι σε θερμά κλίματα σαν και αυτά της Αφρικής. Γράφει το δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού: «Δείξαμε επίσης ότι η μετάδοση αερολυμάτων (εναέριων σωματιδίων) του ιού Έμπολα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και υγρασία από ό, τι τις θερμοκρασίες που φυσιολογικά υπάρχουν στην υπο-Σαχάρια Αφρική. Η ευαισθησία του ιού Έμπολα σε υψηλές θερμοκρασίες και στην υγρασία στις αχυρένιες, λασπώδεις και βέργινες καλύβες που μοιράζονταν από τα προσβεβλημένα από τον ιό μέλη των οικογενειών στο νότιο Σουδάν και στο βόρειο Ζαΐρ μπορεί να ήταν παράγοντας περιορισμού μετάδοσης αερολυμάτων του ιού Έμπολα στις αφρικανικές επιδημίες. Τόσο οι υψηλές θερμοκρασίες όσο και η σχετική υγρασία έχουν φανεί ότι μειώνουν τη σταθερότητα των αερολυμάτων των ιών. Τα πειράματά μας διεξήχθησαν στους 24 βαθμούς κελσίου και, όπως στον Έμπολα, η μετάδοση αερολυμάτων είναι μεγαλύτερη απειλή στα μοντέρνα νοσοκομεία ή στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις από ό, τι στις φυσιολογικές κλιματικές αλλαγές των ιών». Δεν έχω ακριβώς καταλάβει τι ακριβώς προσπαθεί να αποδείξει με αυτή την τελευταία πληροφορία ο Mike Adams. Ότι ο ιός Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί ευκολότερα στα κρύα κλίματα της Ευρώπης από ό, τι στα θερμά κλίματα της Αφρικής; Ή ότι μπορεί να μεταδίδεται πιο εύκολα σε χώρους που δεν τους βλέπει ο ήλιος;

Παρέθεσα και μια άλλη οπτική του ζητήματος, όχι για να πανικοβάλλω, αλλά για να προβληματίσω τον αναγνώστη. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι που μας προστατεύουν από το να κολλήσουμε τον ιό Έμπολα όσο και να θεραπευθούμε, αν τυχόν κολλήσουμε. Αλλά γι’ αυτό δεν μιλά κανένας επίσημος ιατρικός φορέας και κανένα μεγάλο μαζικό μέσο ενημέρωσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαιώνει ότι ο Έμπολα μειώνεται στη Λιβερία

Ένα νέο δημοσίευμα έρχεται να ανατρέψει τα σενάρια περί παγκόσμιας επιδημίας ή αφανισμού δήθεν ενός μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού. Σύμφωνα με δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο Έμπολα μειώνεται στη Λιβερία. Αν όμως μειώνεται στις περιοχές όπου είναι η έξαρση του Έμπολα, είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι θα μεταδοθεί σε όλη την ανθρωπότητα και ότι θα γίνει παγκόσμια επιδημία; Ας δούμε τι αναφέρει το δημοσίευμα:

«Το ποσοστό των νέων μολύνσεων του Έμπολα φαίνεται να μειώνεται, ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά η επιδημία δεν έχει τελειώσει. Η ασθένεια είναι ακόμα σε έξαρση σε μέρη της Σιέρα Λεόνε και υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος ότι η πτώση στη Λιβερία δεν θα παραμείνει σταθερή, ανέφερε ο Dr. Bruce Aylwand, επίκουρος γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μερικές φορές κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος του Έμπολα οι ανώτεροι υπάλληλοι έχουν σκεφτεί ότι η ταχύτητα της ασθένειας ελαττώνεται, αλλά αργότερα αυξάνεται ξανά. Οι ανώτεροι υπάλληλοι έχουν συχνά αποδώσει αυτές τις εσφαλμένες κοπάσεις σε κρυμμένες περιπτώσεις, διότι οι άνθρωποι ήταν πολύ φοβισμένοι να αναζητήσουν θεραπεία, ήθελαν να θάψουν τους συγγενείς τους μόνοι τους ή απλώς δεν επικοινωνούσαν με τις αρχές. Τώρα όμως υπάρχουν μερικά θετικά σημάδια: Υπάρχουν άδεια κρεβάτια στα θεραπευτικά κέντρα στη Λιβερία και ο αριθμός των κηδειών έχει μειωθεί. Υπάρχει 25% βδομάδα ανά βδομάδα μείωση στις περιπτώσεις Έμπολα στη Λιβερία, είπε ο Aylward. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ξεσπάσματος του Έμπολα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει προειδοποιήσει ότι οι αριθμοί είναι ατελείς και ο αριθμός των περιπτώσεων δεν αναφέρεται σε μεγάλο βαθμό. Αυτό είναι ακόμα ανησυχητικό, τόνισε ο Aylward, αλλά παρ’ όλα αυτά η τάση φαίνεται ότι είναι αληθινή. Η επιδημία στη Λιβερία φαίνεται ότι μειώνεται. Αυτή η πτώση μπορεί να αποδοθεί σε μια ραγδαία αύξηση ασφαλών ταφών των θυμάτων του Έμπολα, σε αύξηση του αριθμού των άρρωστων ανθρώπων που απομονώνονται και σε μεγάλες εκστρατείες ενημέρωσης στο πώς να σταματήσει η μετάδοση της ασθένειας» (12).

Παραπλανητική εικόνα για την κατάσταση της Αφρικής από τον Έμπολα

Στα ΜΜΕ δίνεται η εντύπωση ότι η Αφρική πλήττεται από τον Έμπολα. Αυτή η εικόνα είναι παραπλανητική και γίνεται εσκεμμένα για λόγους τρομολαγνείας. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα τρία έθνη που πλήττονται περισσότερο από τον Έμπολα – η Γουινέα, η Λιβερία και η Σιέρα Λεόνε – αντιμετωπίζουν δημόσια προβλήματα υγείας, κοινωνικές αναταραχές και οικονομικά προβλήματα που προκαλούνται από την παρατεταμένη έξαρση του Έμπολα. Είναι όμως υπεραπλούστευση ο ισχυρισμός ότι ο Έμπολα είναι καταστροφή για την Αφρική, μια ήπειρο με πάνω από 50 χώρες και μια γη δυο φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος της Ευρώπης. Οι χώρες που τώρα πλήττονται από τον Έμπολα αποτελούν λιγότερο από το 1% της οικονομίας της ηπείρου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Έμπολα δεν είναι η πιο θανατηφόρα ασθένεια στην Αφρική. Η ελονοσία, η φυματίωση και το AIDS προσβάλλουν και σκοτώνουν πολύ περισσότερους από όσους πλήττει και σκοτώνει ο Έμπολα. Αυτόν μας πείθει ότι ο πανικός που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Έμπολα υποκινείται και εξυπηρετεί σκοπιμότητες της αμερικανικής κυβέρνησης. Μια πανδημία θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική και κοινωνική ταραχή. Αυτή την περίοδο επίκεινται κάποιες εκλογές στην Αμερική. Επομένως αυτή η κατάσταση στην Αφρική δίνει τη δυνατότητα στο κυβερνών κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να εμφανιστεί ως «μεσσίας» που θα σώσει τον αμερικανικό λαό και γενικότερα όλη την ανθρωπότητα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι Αμερικανοί έχουν λενα σοβαρό πρόβλημα. Όπως είχε πει ένας Ευρωπαίος διανοούμενος, «οι Αμερικανοί φοβούνται δύο πράγματα, τους κομμουνιστές και τα μικρόβια». Εκτός όμως από τις πολιτικές σκοπιμότητες, πίσω από όλη αυτή την ιστορία του Έμπολα κρύβονται τα οικονομικά συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών, που βρήκαν την ευκαιρία να πουλήσουν εμβόλια για μαζικό εμβολιασμό της ανθρωπότητας. Άλλοι μάλιστα φτάνουν σε πιο ακραία συνομωσιολογικά σενάρια, όπως ότι ο ιός είναι τεχνητός και γίνεται ένας βιο-τρομοκρατία με ιούς για μείωση του πληθυσμού της γης.

Πόσο έγκυρα είναι τα στατιστικά δεδομένα για την έξαρση του Έμπολα στη Δυτική Αφρική;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπό τη διεύθυνση της Dr. Margaret Chan σε μια συνέντευξη Τύπου στις 13 Σεπτεμβρίου του 2014 χτύπησε το καμπανάκι, προειδοποιώντας ότι ο Έμπολα στη Δυτική Αφρική κάλπαζε εκτός ελέγχου. «Στις τρεις περισσότερο πληττόμενες χώρες (τη Γουινέα, τη Λιβέρια και τη Σιέρρα Λεόνε) οι νέοι ασθενείς πληθαίνουν πολύ πιο γρήγορα από τη δυνατότητα περίθαλψής τους», δήλωσε η Chan. Στις 8 Αυγούστου η Chan προσδιόρισε την κατάσταση του Έμπολα στην Αφρική ως «έκτατη κατάσταση δημόσιας υγείας σε διεθνές επίπεδο». Ένα μεγάλο πρόβλημα της Chan είναι ότι τα στατιστικά στοιχεία της είναι πάρα πολύ αμφίβολα. Η Margaret Chan ήταν αυτή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη που βρέθηκε ένοχη το 2009 για το ότι προσπαθούσε να πανικοβάλει τον κόσμο προκειμένου να κάνουν μη δοκιμασμένα εμβόλια για τη Γρίπη των Χοίρων, δηλώνοντάς την ως «Παγκόσμια Πανδημία». Αλλά και τώρα τα ίδια δηλώνει για τη δήθεν πανδημία του Έμπολα. Σε ένα πρόσφατο άρθρο της η Washington Post παραδεχόταν ότι το 69% όλων των περιπτώσεων Έμπολα στη Λιβερία που δήλωνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά με εξετάσεις. Άρα κανείς δεν ξέρει αν όντως αυτοί οι άνθρωποι πέθαναν από Έμπολα. Το επίσημο Έγγραφο Στοιχείων για τον Έμπολα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 δηλώνει ότι «μπορεί να είναι δύσκολο να διακρίνουμε τον Έμπολα από άλλες λοιμώδεις ασθένειες, όπως η μαλάρια, ο τυφοειδής πυρετός και η μηνιγγίτιδα». Άρα αν είναι δύσκολο να διακρίνουμε τον Έμπολα από άλλες λοιμώδεις ασθένειες και αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι το 69% όλων των περιπτώσεων του Έμπολα δεν έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά με εξετάσεις αίματος, τότε όλη αυτή η ιστορία σχετικά με την επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική είναι αναπόδεικτη.

Πολιτική σκοπιμότητα του Ομπάμα ο «πόλεμος κατά του Έμπολα»;

Το ότι πίσω από όλη την υπόθεση του Έμπολα υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες της Αμερικανικής κυβέρνησης φαίνεται και από τα ακόλουθα γεγονότα. Στις 16 Σεπτεμβρίου ο Ομπάμα κήρυξε τον πόλεμο κατά του Έμπολα. Σε μια εμφάνισή του στο CDC (Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών), ο Ομπάμα διάβασε έναν λόγο που έκανε το ακροατήριο να ανατριχιάσει. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Το ξέσπασμα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική αποτελεί παγκόσμια απειλή που απαιτεί μια πραγματικά παγκόσμια αντιμετώπιση. Μια επιδημία που δεν απειλεί απλώς την τοπική ασφάλεια. Είναι εν δυνάμει απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, αν οι χώρες αυτές καταρρεύσουν, αν οι πληθυσμοί πανικοβληθούν. Έχει κολοσσιαίες επιπτώσεις σε όλους μας, ακόμα και αν δεν ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την ασθένεια». Τι έκανε ο Ομπάμα για να προστατέψει αυτές τις αφρικανικές χώρες από τον Έμπολα; Θα φανταστείτε ότι θα έστειλε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως έκανε η Κούβα, που έστειλε 165μελή ιατρική αποστολή στην Αφρική στις περιοχές όπου υπάρχει έξαρση του Έμπολα. Και όμως, αντί για ιατρική ομάδα έστειλε 3000 Αμερικανούς στρατιώτες του Πεντάγωνου! Ο Αμερικανός γεωπολιτικός αναλυτής William Engdahl υποστηρίζει ότι πίσω από το ενδιαφέρον του Ομπάμα για τη δήθεν απειλή του Έμπολα υποκρύπτονται οικονομικά συμφέροντα, διότι οι περιοχές που έχει γίνει έξαρση της ασθένειας συμπίπτουν με την παρουσία τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το θέμα του πετρελαίου στη δυτική Αφρική γίνεται όλο και πιο στρατηγικό τόσο για την Κίνα, που γυρίζει τον κόσμο αναζητώντας ασφαλείς πηγές εισαγωγής πετρελαίου όσο και για τις ΗΠΑ (13).

Έμπολα: Ψεύτικη επιδημία, εμπόριο εμβολίων ή τεχνητός ιός;

Το σύγχρονο ξέσπασμα του Έμπολα (έχουν υπάρξει πολλά ξεσπάσματα) είναι μια υπενθύμιση ενός περιστατικού του 2009, όταν η φαρμακευτική εταιρεία Baxter απέστειλε 72 κιλά εμβολίων εποχιακής γρίπης μολυσμένα με τον ιό της γρίπης των πτηνών (H5N1). Αν αυτό δεν βρισκόταν, θα μπορούσε να προκαλέσει μια αληθινή παγκόσμια πανδημία και όλα τα στρατιωτικά μέτρα που εφαρμόζονται σε μια παγκόσμια πανδημία. Η Baxter είπε ότι ήταν ατύχημα, αλλά μπορούμε στα αλήθεια να πιστέψουμε ότι ήταν ατύχημα; Μπορούμε να πιστέψουμε ότι η DoD (Defense Health Agency Pharmacy Operations Division), συνεργάτης στην πρώτη ανθρώπινη κλινική δοκιμή του Έμπολα, έδωσε συμβόλαιο αξίας 140 εκατομμυρίων δολαρίων στην Tekmira, μια φαρμακευτική εταιρεία, για να διεξάγει έρευνες για τον Έμπολα, για ένα εμβόλιο για τον Έμπολα στη Δυτική Αφρική τον Μάρτιο του 2014 και αυτό είναι άσχετο με το ξέσπασμα Έμπολα στην περιοχή μερικές εβδομάδες μετά από τότε που ξεκίνησε η κλινική δοκιμή;

Επιπλέον, υπάρχει ο Αμερικανικός Συνασπισμός Ιογενους Αιμορραγικού Πυρετού στην Kenema, την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Σιέρρα Λεόνε. Τον Μάιο του 2014 η Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο για τους ερευνητές των πανεπιστημίων Harvard και Yale στις ΗΠΑ που ισχυρίζονταν ότι τα οφέλη της δουλειάς τους έχουν περισσότερη βαρύτητα από τον κίνδυνο να ξεφύγουν παθογόνοι ποικιλίες από τα εργαστήρια και να εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο.

Έτσι γεννάται το δικαιολογημένο ερώτημα: Είναι το σύγχρονο ξέσπασμα Έμπολα φυσικό ή ένα ξέσπασμα που ξεκίνησε για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου ή ένα εργαστηριακό ατύχημα ή απλώς για την πώληση εμβολίων σε έναν φοβισμένο κόσμο;

Στο παρελθόν έγιναν ολέθρια σφάλματα με αδικαιολόγητους εμβολιασμούς για δήθεν επιδημίες, οι οποίοι εμβολιασμοί δημιούργησαν προβλήματα στην υγεία των ανθρώπων. Το 1918 ο Αμερικανικός στρατός εξανάγκασε τον εμβολιασμό 3.285.376 ιθαγενών στις Φιλιππίνες, ενώ δεν υπήρχε κάποια επιδημία, μόνο σποραδικές περιπτώσεις συνηθισμένης ήπιας φύσης. Από τα εμβολιασμένα άτομα 47.369 έπαθαν ευλογιά, και από αυτά 16.477 πέθαναν. Το 1919 το πείραμα διπλασιάστηκε. 7.670.252 ιθαγενείς εμβολιάστηκαν. Από αυτούς 65.180 έπαθαν ευλογιά και 44.408 πέθαναν. Στο πρώτο πείραμα το ένα τρίτο των ανθρώπων πέθαναν και στο δεύτερο πείραμα τα δύο τρίτα πέθαναν (14).

Το 1976 το πρόγραμμα εμβολιασμού για τη γρίπη των χοίρων ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα του CDC (Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών). Όλα ξεκίνησαν το 1976, όταν επιστήμονες του CDC είδαν ότι ο ιός που αναμειγνυόταν σε ένα ξέσπασμα γρίπης στο Fort Dix στο New Jersey ήταν παρόμοιο με τον ιό της γρίπης των χοίρων που σκότωσε 500.000 Αμερικανούς το 1918. Οι αρχές υγείας προώθησαν αμέσως ένα πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων δολαρίων για να εμβολιάσουν κάθε Αμερικανό. Η αναμενόμενη όμως επιδημία ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε και το εμβόλιο οδήγησε σε μερική παράλυση 532 ανθρώπους. Υπήρξαν 32 θάνατοι από το εμβόλιο (15).

Η επιδημία Ισπανικής γρίπης του 1918-1919 σκότωσε τουλάχιστον 40 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, αλλά το αν ήταν ο ιός ένα άγνωστο μολυσματικό στα εμβόλια που χορηγήθηκαν σε κάθε έναν μπορεί να μην αποδειχθεί ποτέ, αλλά είναι σίγουρα αληθοφανές. Ο αριθμός των θανάτων προκλήθηκε από τη συμβουλή που δινόταν εκείνο τον καιρό να λαμβάνει ο κόσμος 1000 mg ασπιρίνης κάθε ώρα.

Το 2009 με μόνο 20 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις γρίπης των χοίρων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανήγγειλε πανδημία επιπέδου 6, που είναι η υψηλότερη κατηγορία κινδύνου, και άφησε τον πανικό να ξεκινήσει. Και τι να πει κανένας για τις 36.000 περιπτώσεις θανάτου που προκαλούνται κάθε χρόνο στην Αμερική από τη γρίπη; Αυτό ακούγεται περισσότερο σαν επιδημία (αν τα νούμερα είναι όντως αληθινά), σε σύγκριση με τις φανταστικές επιδημίες της γρίπης των πτηνών, των χοίρων και του Έμπολα. Κατά τη διάρκεια της «πανδημίας» της γρίπης των χοίρων το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) παρείχε υπολογισμούς των αριθμών του 2009 των περιπτώσεων του H1N1 (γρίπης των χοίρων), των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των θανάτων σε επτά διαφορετικές περιπτώσεις. Οι τελικοί υπολογισμοί δημοσιεύτηκαν το 2011. Αυτοί οι τελικοί υπολογισμοί ήταν από τις 12 Απριλίου του 2009 ώς τις 10 Απριλίου του 2010, 60,8 εκατομμύρια περιπτώσεις (43,3-89,3 εκατομμύρια), 274.304 εισαγωγές σε νοσοκομεία (195.086-402.719) και 12.469 θάνατοι (8868-18.306) συνέβησαν στις ΗΠΑ λόγω του pH1N1 (16). Πολλοί θεωρούν αυτούς τους αριθμούς (60,8 εκατομμύρια περιπτώσεις) φανταστικούς και διογκωμένους και ότι δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από πουθενά.

Πειραματικό εμβόλιο κατά του Έμπολα στην Αμερική

Μετά την πρόκληση του πανικού ακολουθεί η σειρά των εμβολίων. Στις 16 Οκτωβρίου του 2014 δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Πειραματικό εμβόλιο κατά του Έμπολα χορηγήθηκε σε μερικούς ανθρώπους στην περιοχή D.C. (Ουάσιγκτον)». Το δημοσίευμα γράφει: «Λόγω του ότι μια κλινική δοκιμή ξεκίνησε τη Δευτέρα, επτά άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, και η ελπίδα είναι να εμβολιαστούν έξι ακόμα την Τετάρτη, σύμφωνα με τον Dr. Shon Remish, διευθυντή της Translational Medicine στο Water Reed Army Institute of Research στο Maryland. Αν δεν παρατηρηθούν παρενέργειες, θα δοθούν σε άλλους ισχυρότερες δόσεις του εμβολίου. Το σχέδιο είναι να εμβολιαστούν 39 άτομα και να μελετηθούν για τους επόμενους επτά με οκτώ μήνες (17). Λίγες μέρες πριν βρω αυτό το δημοσίευμα, στην τηλεόραση πληροφορήθηκα ότι οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν το εμβόλιο κατά του Έμπολα. Κατά περίεργο τρόπο κάποιοι άλλοι το βρήκαν πιο πριν και το χορηγούν πειραματικά σε ανθρώπους. Και οι άνθρωποι γίνονται εθελοντές για να τους εμβολιάσουν. Το σχέδιο «φόβος» (=πανδημία Έμπολα) – σωτήρας (=εμβόλιο) έπιασε!

                                   ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ

Οι επίσημες αρχές υγείας μας λένε ότι το μόνο που έχουμε να κάνουμε για να προστατευθούμε από τον Έμπολα είναι να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας και να περιμένουμε το εμβόλιο. Και αν αρρωστήσουμε το μόνο που μας παρέχουν είναι ενυδάτωση και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε να επιβιώσουμε. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και λέω δυστυχώς διότι τα επίσημοι ιατρικοί φορείς και τα ΜΜΕ αποκρύπτουν σκανδαλωδώς τις φυσικές ατοξικές θεραπείες που μπορούν να μας προστατέψουν από τον Έμπολα και να μας σώσουν τη ζωή. Ας εξετάσουμε αυτά τις φυσικές μεθόδους καταπολέμησης του Έμπολα.

Σελήνιο

Σύμφωνα με μια σημαντική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Orthomolecular Medicine (18), ο ιός του Έμπολα φαίνεται ότι είναι εξαρτώμενος από το σελήνιο, κάτι που σημαίνει ότι ο ιός αποστραγγίζει γρήγορα τον οικοδεσπότη του από το μέταλλο σελήνιο, κάνοντας τον ασθενή πιο ευάλωτο σε υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες, το οποίο με τη σειρά του συμβάλλει σε αιμορραγία και σε καταστροφή του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι ασθενείς που έχουν ήδη έλλειψη σεληνίου – όπως είναι οι άνθρωποι στις αναπτυσσόμενες χώρες λόγω διατροφικών ελλείψεων – είναι πιο ευάλωτοι στον Έμπολα. Θεωρώ ότι ως ένα βαθμό η έξαρση επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική οφείλεται και σε διατροφικές ελλείψεις, και κυρίως σε έλλειψη σεληνίου. Η καλύτερη μορφή σεληνίου για την αντιμετώπιση του Έμπολα είναι η οργανική μορφή σεληνίου που είναι ενωμένη με μαγιά (selenium yeast) σε σύγκριση με την ανόργανη μορφή που ονομάζεται selenite.

 

Ενδοφλέβια βιταμίνη C

Η ενδοφλέβια βιταμίνη C μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του Έμπολα σε νοσοκομεία και κλινικές, αλλά δυστυχώς δεν προσφέρεται στα ελληνικά νοσοκομεία. Οι ασθενείς αντί για ενδοφλέβια βιταμίνη C μπορούν να πάρουν μεγάλες δόσεις λιπόσωμης βιταμίνης C. Η λιπόσωμη βιταμίνη C είναι μια διαφορετική μορφή από την κλασσική υδατοδιαλυτή βιταμίνη C, η οποία απορροφάται καλύτερα από το σώμα, διεισδύει σε όλους τους ιστούς και ασκεί σημαντικότερη θεραπευτική δράση από ό, τι η πόσιμη υδατοδιαλυτή βιταμίνη C. Η λιπόσωμη μορφή της στοματικής βιταμίνης C δεν είναι υποκατάστατο της ενδοφλέβιας βιταμίνης C, αλλά κάθε μορφή βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, αν δίνεται μέχρι το σημείο εντερικής ανεκτικότητας (μέχρι το σημείο που θα προκαλέσει διάρροια). Συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι ανέχονται στοματικά μέχρι και 10 γραμμάρια βιταμίνης C χωρίς εντερικά προβλήματα.

Το επίσημο όνομα για τον Έμπολα είναι αιμορραγικός πυρετός Έμπολα. Το αρχικό σύμπτωμα είναι ο πυρετός, και η αιμορραγία είναι το σημάδι τελικού σταδίου ότι ο ασθενής δεν έχει πια αντίσταση και το ανοσοποιητικό του σύστημα παραδίνεται. Αυτά τα τελικά στάδια περιλαμβάνουν αποτυχία συστημάτων πολλαπλώ  οργάνων και διαδεδομένη, ανεξέλεγκτη αιμορραγία από πολλαπλά σημεία. Αυτά είναι τα ίδια σημάδια που παρατηρούνται με τον θάνατο από οξύ σκορβούτο. Όταν ένας άνθρωπος βιώνει ανάγκη για βιταμίνη C που δεν μπορεί να καλυφθεί με την πρόσληψη και οι αποθήκες γίνονται εντελώς άδειες, τα κύτταρα είναι ανίκανα να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν. Τα όργανα αρχικά αγωνίζονται να λειτουργήσουν και τελικά αποτυγχάνουν. Οι ιϊικές μολύνσεις συνήθως αδειάζουν τις αποθήκες βιταμίνης C. Μερικοί ιοί είναι ιδιαίτερα ικανοί να μειώνουν γρήγορα τις αποθήκες της βιταμίνης C. Ο γιατρός Dr. Dave McCarthy πιστεύει ότι όταν τα επίπεδα βιταμίνης C ελεγχθούν σε ασθενείς με Έμπολα τελικού σταδίου, τα επίπεδα θα είναι μη ανιχνεύσιμα. Δεδομένου του υψηλού φόρτου των ιϊκών μορίων κοντά στο τέλος της ασθένειας, η λήψη βιταμίνης C δια στόματος θα είναι ανωφελής, διότι η ανάγκη θα ξεπερνούσε την ικανότητα απορρόφησης. Η ενδοφλέβια βιταμίνη C όμως αν χορηγείται αρκετά νωρίς, θα μπορούσε να έχει θεαματική αποτελεσματικότητα. Ο γιατρός McCarthy ζήτησε δημόσια από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να αξιολογήσει και τα μέλη του Κονγκρέσσου να υποστηρίξουν μια πρωτοβουλία για να επιβεβαιωθεί αν οι ασθενείς με Έμπολα πεθαίνουν με σκορβούτο (19). Η ενέσιμη βιταμίνη C έχει μακρά ιστορία στην αντιμετώπιση σοβαρών ιογενών παθήσεων. Ο πρώτος που χορηγούσε υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας βιταμίνης C για μεταδοτικές παθήσεις όπως η ιλαρά με εξαιρετική επιτυχία ήταν ο γιατρός Frederick Klenner.

Λιποσωμιακή γλουταθειόνη

Η γλουταθειόνη είναι το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό του σώματος. Δυστυχώς η κλασσική μορφή γλουταθειόνης που μπορεί να βρει κάποιος ως διατροφικό συμπλήρωμα δεν μπορεί να απορροφηθεί καλά. Αντίθετα, η λιπόσωμη γλουταθειόνη απορροφάται πολύ καλά από τον οργανισμό. Ένας ασθενής με Έμπολα χρειάζεται λιπόσωμη γλουταθειόνη, διότι η στοματική της λήψη βοηθά στην ανακύκλωση της βιταμίνης C και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν ένας ασθενής λοιπόν λαμβάνει λιπόσωμη βιταμίνη C, καλό θα ήταν να λαμβάνει ταυτόχρονα και λιπόσωμη γλουταθειόνη.

Βιταμίνη D3

Η βιταμίνη D3 είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να καταπολεμά τους ιούς. Έχουμε δυο τύπους ανοσοποιητικής άμυνας: την προσαρμοστική άμυνα, η οποία μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε προσχηματισμένα αντισώματα και αντιϊικά φονικά κύτταρα, και την έμφυτη άμυνα, η οποία μας επιτρέπει να καταπολεμάμε έναν μικροοργανισμό που δεν έχουμε ποτέ συναντήσει. Και οι δυο άμυνες εξαρτώνται αρκετά από τη διαθεσιμότητα βιταμίνης D3. Όταν το καλοκαίρι τελειώνει, τα επίπεδα βιταμίνης D3 ξεκινούν την εποχιακή πτώση και έχουμε δραματική αύξηση στις ιογενείς ασθένειες. Ο Έμπολα είναι ένας ιός που είναι πολύ ευάλωτος στην καθελισιντίνη. Οι καθελισιντίνες είναι αντιμικροβιακά πεπτίδια που βρίσκονται στα λυσοσώματα των μακροφάγων και των πολυμορφοπύρηνων λευκοκυττάρων. Η βιταμίνη D3 ρυθμίζει την παραγωγή καθελισιντινών και είναι βασική σε κάθε στρατηγική που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του αμυντικού ανοσοποιητικού συστήματος κατά των ιών. Μεγαδόσεις βιταμίνης D3 είναι απαραίτητες για τα άτομα που έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον ιό Έμπολα. Αυτή τη στιγμή οι δόσεις που οι κυβερνητικές αρχές των ΗΠΑ περιγράφουν ως μεγαδόσεις μόλις που φέρνουν έναν ασθενή στην ανώτατη βαθμίδα του «καλού» στο τεστ αίματος. Η τρέχουσα βαθμίδα αναφοράς στη συμβατική ιατρική για επαρκή επίπεδα βιταμίνης D3 στο αίμα είναι 30-100 ng/ml. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται 10.000 IU καθημερινά συμπληρώματος βιταμίνης D3, για να φτάσουν πάνω από 60. Η βιταμίνη D στο αίμα θεωρείται από πολλούς ειδικούς ότι είναι περισσότερο αντιϊική γύρω στα 70 ng/ml.

Κουρκουμίνη

Η κουρκουμίνη, το ενεργό συστατικό του φυτού turmeric, μπορεί να ρυθμίσει κατευναστικά τις «καταιγίδες κυτοκινών» (cytokine storms) που συχνά είναι η άμεση αιτία θανάτου από Έμπολα και άλλους επιδημικούς ιούς (20). Μια «καταιγίδα κυτοκινών» είναι δυνητικά θανατηφόρα ανοσοποιητική αντίδραση που προκαλείται από ένα θετικό κύκλο ανατροφοδότησης ανάμεσα στις κυτοκίνες (μικρές πρωτεΐνες που επιδρούν στη φυσιολογική συμπεριφορά του κυττάρου) και στα λευκά αιμοσφαίρια. Τα πρωταρχικά συμπτώματα της «καταιγίδας κυτοκινών» είναι υψηλός πυρετός, οίδημα, ερυθρότητα, υπερβολική κόπωση και ναυτία. Εκτός από την κουρκουμίνη, και τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα του ιχθυελαίου καταλαγιάζουν την «καταιγίδα κυτοκινών». Για την κουρκουμίνη έχω αναφερθεί εκτενώς στο βιβλίο μου για τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη και στο βιβλίο μου για την αρθρίτιδα που έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Κάδμος.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α κέρδισε τη φήμη της «βιταμίνης κατά των μολύνσεων» αρκετό καιρό πριν η βιταμίνη C κερδίσει αυτόν τον τίτλο. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Με την έναρξη ενός κρυολογήματος παίρνουμε 50.000-100.000 IU καθημερινά μαζί με μεγάλες δόσεις βιταμίνης C και ψευδάργυρου. Τα επίπεδα βιταμίνης Α στο αίμα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τους οποίους τα παιδιά στις βιομηχανοποιημένες χώρες δεν πεθαίνουν από ιογενείς ασθένειες όπως η ιλαρά, σε αντίθεση με τα παιδιά των υπανάπτυκτων χωρών. Αν καλύπτονταν οι ανάγκες σε βιταμίνη Α σε όλο τον κόσμο θα σώζονταν 1,5-2,5 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο. Ο αριθμός των θανάτων από αναπνευστικές ασθένειες θα μειωνόταν στο 70%. Ο αριθμός θανάτων από ασθένειες που σχετίζονται με τη διάρροια θα έπεφτε 39% (21). Η βιταμίνη Α ενισχύει την αντίσταση του ανοσοποιητικού συστήματος σε όλες τις μολυσματικές ασθένειες συμπεριλαμαβανομένου του AIDS (22). Δεν έχουμε αποδείξεις για το αν η βιταμίνη Α μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του Έμπολα, αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει προληπτικά, αφού ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και μελέτες έχουν δείξει ότι έχει προληπτική δράση σε άλλες μολυσματικές ασθένειες. Μερικοί γιατροί προτείνουν υψηλές δόσεις της τάξης των 100.000 IU ημερησίως για την καταπολέμηση ιογενών μολύνσεων.

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Γνωρίζουμε ότι ο ψευδάργυρος καταπολεμά το απλό κρυολόγημα (23). Γνωρίζουμε επίσης ότι σταθεροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα στους ασθενείς με AIDS και μειώνει τις επιπλοκές της ασθένειας (24). Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι ο ψευδάργυρος δρα κατά της μετάδοσης του ιού της γαστρεντερίτιδας (25). Ο ψευδάργυρος αναμφίβολα είναι σημαντικός για την πρόληψη του Έμπολα, πιθανόν να έχει και κάποια χρησιμότητα στην αντιμετώπιση της ασθένειας.

Μελατονίνη

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά στον ύπνο. Οι ευεργετικές της ιδιότητες είναι πολλαπλές, αφού είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και βοηθά στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι έχει αντιβακτηριδιακή και αντιϊική δράση. Αυτό αποδείχθηκε σε μια πρόσφατη μελέτη με τίτλο «Μελατονίνη σε βακτηριδιακές και ιογενείς μολύνσεις με επίκεντρο τη σήψη (26).

Οζονοθεραπεία

Σε αυτό το βιβλίο περιορίστηκα σε θεραπείες που είναι εύκολα προσιτές στην Ελλάδα. Υπάρχουν βέβαια και άλλες πολύ ισχυρές και ελπιδοφόρες θεραπείες για τον Έμπολα που δύσκολα κάποιος θα βρει στη χώρα μας. Μια από αυτές τις θεραπείες είναι η οζονοθεραπεία. Η οζονοθεραπεία σκοτώνει κάθε λογής μικρόβιο και απενεργοποιεί τους ιούς. Η οζονοθεραπεία έχει μακρά ιστορία στην αντιμετώπιση μικροβιακών παθήσεων. Ο γιατρός Dr. Robert Rowen πιστεύει ότι ο συνδυασμός οζονοθεραπείας, θεραπείας με υπεριώδη ακτινοβολία του αίματος και υψηλές δόσεις βιταμίνης C μπορεί να είναι αποτελεσματικός για τη θεραπεία του Έμπολα.

Γενικές διατροφικές συμβουλές για την πρόληψη του Έμπολα

Πέρα από αυτά τα διατροφικά συμπληρώματα που προανέφερα, θα πρέπει να ακολουθείτε ένα υγιεινό διαιτολόγιο που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τρώτε καλής ποιότητας κρέας και πουλερικά, ψάρια, γιαούρτι, αυγά, άφθονα λαχανικά, μετρια ποσότητα φρούτων, λάδι καρύδας που έχει αντιμικροβιακή δράση, μουρουνέλαιο (λόγω του ότι περιέχει βιταμίνη Α και βιταμίνη D), παραδοσιακό βούτυρο, μπαχαρικά και βότανα, όπως σκόρδο, δεντρολίβανο και βασιλικό, και να αποφεύγετε τη ζάχαρη, τους πολλούς υδατάνθρακες και τους χυμούς φρούτων που αποδιοργανώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης μπορείτε να καταναλώνετε υπερτροφές σε μορφή διατροφικών συμπληρωμάτων.

ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ

Αν και υποστηρίζω τη φυσική και εναλλακτική ιατρική, εν τούτοις δεν είμαι ενάντιος σε φαρμακευτικές θεραπείες, αν αυτές είναι αποτελεσματικές και ταυτόχρονα ατοξικές. Στην έρευνά μου με τον Έμπολα διαπίστωσα ότι υπάρχουν φαρμακευτικές θεραπείες για τον Έμπολα, οι οποίες έχουν αποσιωπηθεί, διότι τα φάρμακα αυτά δεν πατεντάρονται. Αυτό που ξέρουμε μέχρι τώρα είναι ότι αναρρωτικός ορός μαζί με ανθρώπινη ιντερφερόνη δόθηκε σε έναν Βρετανό ερευνητή που μολύνθηκε καθώς εργαζόταν με τον ιό Έμπολα στο εργαστήριο και επέζησε (αυτό συνέβη τη δεκαετία του 1970), αλλά το γιατί επέζησε δεν είναι ξεκάθαρο. Η παθητική όμως ανοσοθεραπεία φαίνεται ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική για μερικούς ασθενείς.

Υπάρχουν μερικά ισχυρά αντιϊικά φάρμακα, όπως η fabipiravir από την Ιαπωνία και η brincidofovir, τα οποία έχει φανεί τόσο σε εργαστηριακές μελέτες όσο και σε κάποιες μικρές ανθρώπινες δοκιμές ότι μπορούν να θεραπεύσουν τους ασθενείς με Έμπολα. Κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική το 2014, η Ιαπωνία προσφέρθηκε να παράσχει το φάρμακο fabipiravir, αν ζητηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Στις 4 Οκτωβρίου του 2014 αναφέρθηκε ότι μια Γαλλίδα νοσοκόμος που κόλλησε Έμπολα, ενώ ήταν εθελόντρια για το MSF στη Λιβερία κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Έμπολα στη Δυτική Αφρική, ανάρρωσε μετά από θεραπεία με favipiravir (27). Γιατί λοιπόν δεν έχουμε ακούσει τίποτα για αυτά τα φάρμακα;

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 1. Baize S., et al., Emergence of Zaire Ebola virus disease in Guinea, N Engl J Med, 371:1418-1425, 2014 http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1404505#t=article
 2. Questions and Answers: Estimating the future number of cases in the Ebola epidemic – Liberia and Sierra Leone, 2014-2015, Centers for Disease Control and Prevention http://www.cdc.gov/vhf/ebola/outbreaks/2014-west-africa/qa-mmwr-estimating-future-cases.html
 3. 2014 Ebola Outbreak in West Africa, http://www.cdc.gov/vhf/Ebola/outbreaks/2014-west-africa/index.html
 4. Shepard Smith, Do not listen to the hysterical voices in the media about Ebola, http://www.huffingtonpost.com/2014/10/15/shepard-smith-ebola_n_5992510.html
 5. WHO Ebola Response Team, Ebola virus disease in West Africa – The first 9 months of the epidemic and forward projections, N. Engl J Med, 371:1481-1495, 2014 http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc1413884#t=article
 6. Dietz K., The estimation of the basic reproduction number for infectious diseases, Stat Methods Med Res, 2(1):23-41, 1993 http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/096228029300200103
 7. Adams M., The five biggest lies about Ebola being pushed by government and mass media, http://www.naturalnews.com/047089_ebola_pandemic_government_lies_disinformation.html
 8. http://theextinctionprotocol.wordpress.com/2014/10/01/top-doc-several-people-were-exposed-more-will-be-infected-by-dallas-ebola-case/
 9. Louis P.F., Colloidal silver is an antibacterial, antifungal, antiviral miracle, http://www.naturalnews.com/041408_colloidal_silver_antibiotics_alternative_medicine.html
 10. http://www.google.com/patents/CA2741523A1
 11. Adams M., CDC now admits Ebola can spread through the air up to 3 feet away, http://www.naturalnews.com/047430_Ebola_airborne_transmission_CDC.html#ixzz3HW1bR7tZ
 12. DiLorenzo S., Cheng M., Ebola appears to be slowing in Liberia: WHO, http://www.huffingtonpost.com/2014/10/29/liberia-ebola_n_6067974.html?ncid=fcbklnkushpmg00000063
 13. Engdahl F., Obama’s “war on Ebola” or war for oil? Sending 3000 troops to African “Ebola” areas that happen to export oil to China, http://www.globalresearch.ca/obamas-war-on-ebola-or-war-for-oil-sending-3000-troops-to-african-ebola-areas-that-happen-to-export-oil-to-china/5406142
 14. Koch W., The survival factor in neoplastic and viral diseases, 1961
 15. Carey J., How Medical Sleuths Track Killer Diseases, US. News and World Report, October 1985
 16. CDC estimates of 2009 H1N1(Swine Flu) influenza cases, hospitalizations and deaths in the US, http://www.cdc.gov/h1n1flu/estimates_2009_h1n1.htm
 17. Aaron J., Experimental Ebola vaccine administered to some D.C. area, http://www.wtop.com/41/3723134/Experimental-Ebola-vaccine-administered-to-some-in-DC
 18. Tavlor E. W., Ramanathan C.S., Theoretical evidence that the Ebola virus Zaire strain may be selenium-dependent: A factor in pathogenesis and viral outbreaks, Journal of Orthomolecular Medicine, http://orthomolecular.org/library/jom/1995/pdf/1995-v10n0304-p131.pdf
 19. McCarthy D., Could Ebola patients be helped by vitamin C?, http://www.bnd.com/2014/10/18/3462222_guest-view-could-ebola-patients.html?sp=/99/174/&rh=1
 20. Clark I.A., The advent of cytocine storm, Immunology and Cell Biology, 85, 271-273, 2007 http://www.nature.com/icb/journal/v85/n4/full/7100062a.html
 21. Glazia P., et al., British Medical Journal, 306:366-70, 1993
 22. Jolly P.E., et al., AIDS, 10(1):1996
 23. Godfey J.C., et al., Journal of International Medical Research , 20(3):234-46, 1992
 24. Mochegiani E., International Journal of Immunopharmacology, 7:719-27, 1995
 25. Wei Z., et al., Antiviral activity of zinc salts against transmissible gastroenteritis virus in vitro, Vet Microbiol, 169(3-4):468-72, 2012 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22818659
 26. Srinivasan V., Mohamend M., Kato H., Melatonin in bacterial and viral infections with focus on sepsis: a review, Recent Par Endocr Metabol Immune Drug Discov, 6(1):30-9, 2012 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22264213
 27. http://www.msn.com/en-gb/news/world/french-nurse-cured-of-ebola-contracted-in-liberia/ar-BB7r1UJ

 

Μάριος Δημόπουλος

Διατροφοπαθητικός-Συγγραφέας

Υποψήφιος PhD in Integrative Medicine

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος του American Association of Drugless Practitioners

Μέλος του American Association of Nutritional Consultants

Μέλος του Canadian Association of Natural Nutritional Practitioners

Μέλος της Association for Natural Medicine in Europe

Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοπαθητικών

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies και έχετε διαβάσει την πολιτική απορρήτου μας. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο