6947869647 [email protected]

4000 παιδιά κάθε χρόνο πεθαίνουν από εμβόλια στις ΗΠΑ!

Είναι τα εμβόλια ασφαλή; Όχι! Είναι άκρως επικίνδυνα. Περίπου 11.000 με 12.000 αναφορές παρενεργειών των εμβολίων πλημμυρίζουν κάθε χρόνο το VAERS (Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων από Εμβόλια). Ανάμεσα στα μέσα του 1999 και στις 4 Ιανουαρίου του 2004, 128.035 παρενέργειες αναφέρθηκαν στο VAERS. Δεδομένου ότι υπολογίζεται πως μόνο 1% όλων των παρενεργειών των φαρμάκων αναφέρονται οικειοθελώς, αυτοί οι αριθμοί μπορούν στην πραγματικότητα να σημαίνουν 1,28 εκατομμύρια παρενέργειες! Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, αναφέρθηκαν στο VAERS 2.093 θάνατοι, οι οποίοι συνέβησαν σε σύντομο διάστημα μετά τα εμβόλια. Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει 20.930 (10%) και 209.300 (1%) όλων των θανάτων που πιθανώς συνδέονται με τα εμβόλια.

Η ιστοσελίδα ELLINIKA HOAXES που μου έχει επιτεθεί αρκετές φορές με άρθρα, δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο με τίτλο «Εμβόλιο MMR, αυτισμός, μύθοι και αλήθειες γύρω από τα εμβόλια». http://ellinikahoaxes.gr/2017/10/01/mmr-vaccine-controversy/

Η ιστοσελίδα αυτή σε προηγούμενο άρθρο της με χαρακτήρισε «άσχετο» επί του θέματος των εμβολίων. Διαβάστε εδώ: «Τι συμβαίνει όταν άσχετοι δίνουν συμβουλές για τα εμβόλια;»

 http://ellinikahoaxes.gr/2017/09/27/%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%b1%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2/

 

Επανερχόμενος στο θέμα των εμβολίων, το προαναφερθέν άρθρο τους είναι τόσο αντιεπιστημονικό, που χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο για να το ανατρέψω, και θα το ανατρέψω. Πρόκειται για άρθρο hoax!

Εδώ θα σταθώ στη δήθεν ασφάλεια των εμβολίων.

Γράφει ο άσχετος επί του θέματος δημοσιογράφος (!!!) Θάνος Επαχτίτης της ιστοσελίδας ELLINIKA HOAXES:

«Μύθος 2

Τα εμβόλια θεωρούνται ότι δεν είναι ασφαλή= ΛΑΘΟΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η κυκλοφορία των εμβολίων επιτρέπεται εφόσον διασφαλιστεί ότι πληρούνται προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας, όπως αυτές ορίζονται από τους αρμόδιους εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς (WHO, FDA, ΕΟΦ). Τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς υπάρχει συνεχής και αυστηρή καταγραφή των ανεπιθύμητων ενεργειών των εμβολίων και δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν τη σύνδεση των εμβολίων με την ανάπτυξη αλλεργικών, αυτοάνοσων ή/και αναπνευστικών νοσημάτων αργότερα κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου».

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:

Τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή, και μπορούν να προκαλέσουν μέχρι θάνατο. Υπάρχει σύνδεση των εμβολίων με αλλεργικά και αυτοάνοσα. Πολύ πρόχειρα αναφέρω το βιβλίο Vaccines and Autoimmunity που αποτελεί πανεπιστημιακή έκδοση του τμήματος Ανοσολογίας του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και είναι γραμμένο από περίπου 50 κορυφαίους ανοσολόγους από όλο τον κόσμο.

Δείτε το βιβλίο εδώ:

https://www.amazon.com/Vaccines-Autoimmunity-Yehuda-Shoenfeld/dp/1118663438/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1507056672&sr=1-1&keywords=vaccines+and+autoimmunity

Ο δημοσιογράφος του ELLINIKA HOAXES πιστεύει ότι τα εμβόλια δεν συνδέονται με αυτοάνοσα νοσήματα, 50 ανοσολόγοι από όλο τον κόσμο έχουν άλλη άποψη! Εσείς ποιον θα πιστέψετε; Την άλλη φορά που θα αρρωστήσετε, να πάτε σε δημοσιογράφους να σας κάνουν καλά, και τα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ να τα κάνουν οι γιατροί…

Σημειωτέον, ότι το εν λόγω βιβλίο το έχω αγοράσει και θα παρουσιάσω τις επόμενες ημέρες πολλά κομμάτια από αυτό το πολύτιμο σύγγραμμα.

Πριν λίγες μέρες είχα μια ευχάριστη συνομιλία με έναν από τους ειδικότερους ανοσολόγους του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, τον Dr. Yehuda Shoenfeld, εκδότη του Autoimmune Reviews και του Journal of Autoimmunity, ο οποίος με τις μελέτες του συνδέει τα εμβόλια με τα αυτοάνοσα νοσήματα. Ο Dr. Shoenfeld μετά τη φιλική μας επικοινωνία με κάλεσε να παρακολουθήσω το 11ο Διεθνές Συνέδριο Αυτοανοσίας που θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία το 2018, όπου εκεί θα παρουσιαστούν νέα πορίσματα για τη σύνδεση των εμβολίων με αυτοάνοσα νοσήματα καθώς και για τον ρόλο της διατροφής στα αυτοάνοσα.

http://autoimmunity.kenes.com/2018/Pages/default.aspx#.WdPaczBx3IV

Ετοιμάζω πολλές εκπλήξεις για φίλους και εχθρούς. Ήδη έκλεισα αποκλειστική συνέντευξη με έναν από τους σπουδαιότερους αμερικανούς επιστήμονες για την δήθεν «ασφάλεια» των εμβολίων, και η συνέντευξη θα δημοσιευθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, την επόμενη εβδομάδα. Τα ψέματα του ELLHNIKA HOAXES δεν θα περάσουν!

Ας πάμε τώρα στο κυρίως άρθρο μου.

Περίπου 11.000 με 12.000 αναφορές παρενεργειών των εμβολίων πλημμυρίζουν κάθε χρόνο το VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System). Από αυτές, το 15% θεωρούνται σοβαρές, επειδή απαιτούν μεταφορά στα επείγοντα, απαιτούν διαμονή στο νοσοκομείο και νοσηλεία και συντελούν σε μόνιμη βλάβη και ανικανότητα. Αυτοί όμως οι αριθμοί δεν αντιστοιχούν στην πλήρη εικόνα, είναι μόνο μια σταγόνα της όλης θαλάσσης, διότι το σύστημα σε οικειοθελή αναφορά.

Πριν συνεχίσουμε, για να καταλάβετε τι είναι το VAERS, μεταφράζουμε από την ιστοσελίδα του: «Ιδρύθηκε το 1990, το σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων συμβάντων εμβολίων (VAERS) είναι ένα εθνικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την ανίχνευση πιθανών προβλημάτων ασφάλειας σε εμβόλια με άδεια χρήσης των Η.Π.Α. Το VAERS διοικείται από κοινού από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Το VAERS αποδέχεται και αναλύει αναφορές ανεπιθύμητων συμβάντων (πιθανές παρενέργειες) μετά από ένα εμβόλιο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αναφέρει ένα ανεπιθύμητο συμβάν στον VAERS. Οι επαγγελματίες του τομέα υγείας πρέπει να αναφέρουν ορισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες και οι κατασκευαστές εμβολίων υποχρεούνται να αναφέρουν όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες που τους έρχονται αντιληπτές. Το VAERS είναι ένα παθητικό σύστημα αναφοράς, που σημαίνει ότι βασίζεται σε άτομα που στέλνουν αναφορές για τις εμπειρίες τους στο CDC και το FDA. Το VAERS δεν έχει σχεδιαστεί για να καθορίσει εάν ένα εμβόλιο προκάλεσε πρόβλημα υγείας, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανίχνευση ασυνήθιστων ή απροσδόκητων προτύπων αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών που μπορεί να υποδηλώνουν πιθανό πρόβλημα ασφάλειας με ένα εμβόλιο. Με αυτόν τον τρόπο, το VAERS μπορεί να παράσχει στο CDC και στον FDA πολύτιμες πληροφορίες ότι απαιτείται πρόσθετη εργασία και αξιολόγηση για την περαιτέρω αξιολόγηση μιας πιθανής ανησυχίας για την ασφάλεια». Τώρα λοιπόν που καταλάβατε τι είναι το VAERS συνεχίζουμε το άρθρο μας.

Ανάμεσα στα μέσα του 1999 και στις 4 Ιανουαρίου του 2004, 128.035 παρενέργειες αναφέρθηκαν στο VAERS. Δεδομένου ότι υπολογίζεται πως μόνο 1% όλων των παρενεργειών των φαρμάκων αναφέρονται οικειοθελώς, αυτοί οι αριθμοί μπορούν στην πραγματικότητα να σημαίνουν 1,28 εκατομμύρια παρενέργειες! Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, αναφέρθηκαν στο VAERS 2.093 θάνατοι, οι οποίοι συνέβησαν σε σύντομο διάστημα μετά τα εμβόλια. Αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να σημαίνει 20.930 (10%) και 209.300 (1%) όλων των θανάτων που πιθανώς συνδέονται με τα εμβόλια.

Μεταξύ 1990 και Αυγούστου 2007, 4.421 περιπτώσεις ατόμων που υπέστησαν βλάβη από ένα εμβόλιο εισακούστηκαν από τους αρμόδιους δικαστές, αναφερόμενες ως Special Masters, προεδρεύοντας σε πολιτικό δικαστήριο που συχνά αναφέρεται ως Δικαστήριο Εμβολίων (Vaccine Court). Παρά το ότι περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια δόθηκαν ως αποζημίωση σε θύματα από βλάβη εμβολίων, μόνο το 20% των ατόμων που κάνουν αίτηση, λαμβάνουν αποζημίωση, και όλες οι περιπτώσεις που περιλαμβάνουν αυτισμό έχουν απορριφθεί χωρίς αποζημίωση. Αντίθετα με τα όσα γράφει η ιστοσελίδα ELLINIKA HOAXES, ότι τάχα τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, στο επόμενο άρθρο μου τους ετοιμάζω πολλές εκπλήξεις. Όχι δικές μου θεωρίες, αλλά η διεθνής βιβλιογραφία που ΣΚΟΠΙΜΩΣ υποκρύπτουν.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η προσφορά των εμβολίων υπερτερεί των παρενεργειών τους! Αυτό είναι καλοστημένο παραμύθι που το έχουν χάψει ακόμα και κύκλοι των γιατρών της εναλλακτικής ιατρικής. Η ημιμάθεια δεν είναι ίδιον μόνο των κλασσικών γιατρών! Στην τηλεόραση πρόσφατα ένας γιατρός, μάλλον παιδίατρος, παραδέχθηκε, ότι οι παιδικές ασθένειες τις περισσότερες φορές δεν είναι επικίνδυνες, αλλά κάποιες, έστω λίγες φορές, μπορούν να στερήσουν τη ζωή σε ένα παιδί. Το δεχόμαστε! Τα 209.300 παιδάκια στις ΗΠΑ που πέθαναν μέσα σε μια πενταετία στις ΗΠΑ από εμβόλια, δεν είναι και αυτές ψυχές; Αλλά για να δούμε. Πόσα παιδάκια σκοτώνουν τα εμβόλια και πόσα παιδάκια οι παιδικές ασθένειες.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον δήθεν επικίνδυνο κοκίτη. Όπως θα δείτε από τον πίνακα παρακάτω, στις ΗΠΑ οι θάνατοι κατά μέσο όρο από κοκίτη είναι 10 ανά χρόνο ή 0,11% όλων των παιδιών που παθαίνουν την ασθένεια. Κάθε χρόνο πεθαίνουν περισσότερα παιδιά από πνιγμούς στην μπανιέρα! Για παράδειγμα 53 παιδιά πέθαναν από πνιγμό στην μπανιέρα το 1999 στην πολιτεία της Georgia. Δηλαδή ο κίνδυνος επιπλοκών και θανάτων από κοκίτη είναι σπανιότερος από τυχαίους θανάτους από φυσιολογικές καθημερινές δραστηριότητες. Για τόσο επικίνδυνη ασθένεια μιλάμε! Θυμηθείτε τους θανάτους από τα εμβόλια: 20.930 μέσα σε 5 χρόνια, άρα 4.186 παιδιά κάθε χρόνο!!! Αλήθεια από τις παιδικές ασθένειες θα πέθαιναν τόσα παιδιά; Για να μην προσθέσουμε τις τόσες επιπλοκές και μόνιμα «κουσούρια» που προκαλούν τα εμβόλια και καταστρέφουν τις ζωές των παιδιών και των οικογενειών τους.

             ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΟΚΙΤΗ         ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΚΟΚΙΤΗ        ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΑΝΑΤΩΝ

1992              4.083                                                5                                              0,23%

1993              6.586                                                7                                              0,10%

1994              4.417                                                8                                              0,17%

1995              5.137                                                6                                              0,11%

1996              7.796                                                4                                              0,05%

1997              6.564                                                6                                              0,09%

1998              7.405                                                5                                              0,06%

1999              7.298                                                7                                              0,09%

2000              7.867                                                12                                            0,15%

2001              7.580                                                17                                            0,22%

2002              9.771                                                18                                             0,18%

2003              11.647                                              11                                             0,09%

2004               25.807                                             27                                             0,10%

(Πληροφορίες από περιλήψεις του CDC για κοινοποιούμενες ασθένειες στις ΗΠΑ)

ΠΗΓΕΣ

https://vaers.hhs.gov/

National Vaccine Injury Compensation Program Pre-1988 monthly Statistics Report, August 2007, ftp://ftp.hrsa.gov/vaccinecompensation/Statistics_report.htm

National Vaccine Injury Compensation Program Post-1988 Statistics Report. August 31, 2007. ftp://ftp.hrsa.gov/vaccinecompensation/Post1988_StatisticsReport.pdf

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK236419/

Brooks DA., Clover R., Pertussis infection in the United States: Role for vaccination of adolescents and adults, J Am Board Fam Med, Nov-Dec, 19(6):603-11, 2006

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17090793

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Το άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Ο υπογράφων δεν έχει σκοπό να παρακινήσει τους γονείς να μην κάνουν εμβόλια στα παιδιά τους ή γενικά τους ανθρώπους να μην κάνουν εμβόλια. Ο υπογράφων παρουσιάζει στοιχεία από τη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με την ασφάλεια ή μη των εμβολίων. Οι γονείς θα πρέπει να συμβουλεύονται τον παιδίατρό τους και ο κάθε ενήλικας θα πρέπει να συμβουλεύεται τον θεράποντα γιατρό του.

 

Μάριος Δημόπουλος

Φυσικοπαθητικός (Doctor of Naturopathy)-Διατροφοπαθητικός-Συγγραφέας

Υποψήφιος PhD in Integrative Medicine

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος του American Association of Drugless Practitioners

Μέλος του American Association of Nutritional Consultants

Μέλος του Canadian Association of Natural Nutritional Practitioners

Μέλος της Association for Natural Medicine in Europe

Μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διατροφολόγων

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies και έχετε διαβάσει την πολιτική απορρήτου μας. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο