6947869647 [email protected]

Τα «αποτελεσματικά» εμβόλια κατά του COVID-19: Το αντιεπιστημονικό παραμύθι

Τον τελευταίο καιρό οι ανυποψίαστοι πολίτες γίνονται αποδέκτες της προπαγάνδας από τα πληρωμένα από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες συστημικά ΜΜΕ για την αποτελεσματικότητα δήθεν των εμβολίων κατά του COVID-19. Σε αυτό το άρθρο θα αποδείξω ότι όλα αυτά είναι ψέματα της Big Pharma μέσω της ανάλυσης της αναποτελεσματικότητας του εμβολίου της γρίπης. Θα δούμε ποια είναι η αλήθεια για τα εμβόλια της γρίπης, σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα Physicians for Informed Consent. Αυτά είναι τα δεδομένα για ένα εμβόλιο που κυκλοφορεί τόσα χρόνια. Και γεννάται το ερώτημα: γιατί τα πράγματα να είναι διαφορετικά ή καλύτερα με το εμβόλιο του κορονοιού; Σε επόμενο άρθρο μου θα αποκαλύψω τα όσα ψέματα μας λένε για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer.

 

 1. Υπάρχει 65% αυξημένος κίνδυνος μη γριπώδους αναπνευστικής νόσου σε πληθυσμούς που λαμβάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

Παρόλο που ορισμένες μελέτες δείχνουν θετικές επιδράσεις του εμβολίου της γρίπης στη συχνότητα εμφάνισης ασθένειας που προκαλείται από ιούς της γρίπης, αυτό το όφελος αντισταθμίζεται δυνητικά από τις αρνητικές επιπτώσεις του εμβολίου γρίπης στη συχνότητα εμφάνισης μη γριπωδών αναπνευστικών ασθενειών (1). Για να αντιμετωπιστεί η ανησυχία μεταξύ των ασθενών ότι το εμβόλιο της γρίπης προκαλεί ασθένεια (δηλ. οξεία αναπνευστική ασθένεια), τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) (των ΗΠΑ) χρηματοδότησαν μια τριετή μελέτη (2), που δημοσιεύθηκε στο Vaccine, για την ανάλυση του κινδύνου ασθένειας μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης σε σύγκριση με τον κίνδυνο ασθένειας σε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Η μελέτη, η οποία περιελάμβανε υγιή άτομα, διαπίστωσε 65% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μη γριπώδους οξείας αναπνευστικής νόσου εντός 14 ημερών από τη λήψη του εμβολίου κατά της γρίπης. Οι συγγραφείς δηλώνουν, «Οι εμπειρίες της ασθένειας από τους ασθενείς μετά τον εμβολιασμό μπορεί να επικυρωθούν από αυτά τα αποτελέσματα». Τα πιο κοινά παθογόνα μη γρίπης που βρέθηκαν ήταν ρινοϊός, εντεροϊός, αναπνευστικός συγκυτιακός ιός και κορονοϊοί.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή αν και τα εμβόλια γρίπης στοχεύουν τρία ή τέσσερα στελέχη του ιού της γρίπης (3), πάνω από 200 διαφορετικοί ιοί προκαλούν ασθένειες που παράγουν τα ίδια συμπτώματα – πυρετός, πονοκέφαλος, πόνοι, βήχας και ρινική καταρροή – όπως η γρίπη (4), και περισσότερα από το 85% των οξέων αναπνευστικών ασθενειών δεν περιλαμβάνει τη γρίπη (5).

 

 1. Το εμβόλιο της γρίπης δεν μειώνει τη ζήτηση στα νοσοκομεία.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) (των ΗΠΑ) χρηματοδότησε μια μελέτη (6) για τη μέτρηση της επίδρασης του εποχιακού εμβολιασμού της γρίπης στη νοσηλεία μεταξύ των ηλικιωμένων. Η μελέτη ανέλυσε 170 εκατομμύρια επεισόδια ιατρικής περίθαλψης και διαπίστωσε ότι «κανένα στοιχείο δεν έδειξε ότι ο εμβολιασμός μείωσε τις νοσηλείες».

Επιπλέον, μια ανασκόπηση Cochrane του 2018 (7) από 52 κλινικές δοκιμές που αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της γρίπης δεν βρήκαν σημαντική διαφορά στις νοσηλείες μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ενηλίκων. Αντ’ αυτού, οι κριτικοί βρήκαν «στοιχεία χαμηλής βεβαιότητας ότι τα ποσοστά νοσηλείας και η διακοπή της εργασίας μπορεί να είναι συγκρίσιμα μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ενηλίκων».

Επιπλέον, η κλινική Mayo διενήργησε μια μελέτη ελέγχου περίπτωσης (8) για να αναλύσει την αποτελεσματικότητα του τρισθενούς απενεργοποιημένου εμβολίου γρίπης (TIV) στην πρόληψη της νοσηλείας από γρίπη σε παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 18 ετών. Η μελέτη αξιολόγησε τον κίνδυνο νοσηλείας τόσο σε εμβολιασμένα όσο και σε μη εμβολιασμένα παιδιά για περίοδο οκτώ ετών. Οι συγγραφείς δηλώνουν: «Το TIV δεν είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της επιβεβαιωμένης εργαστηριακά σχετιζόμενης με τη γρίπη νοσηλείας σε παιδιά». Αντ’ αυτού, «βρήκαμε έναν τριπλό αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας σε άτομα που έλαβαν το εμβόλιο TIV».

 

 1. Το εμβόλιο της γρίπης δεν εμποδίζει την εξάπλωση της γρίπης.

Τα νοικοκυριά πιστεύεται ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της γρίπης στην κοινότητα και υπήρξε μακρά ιστορία ανάλυσης των οικογενειακών νοικοκυριών για να μελετηθεί η συχνότητα και η μετάδοση αναπνευστικών ασθενειών όλων των βαρών. Ως εκ τούτου, το CDC χρηματοδότησε μια μελέτη (9) 1.441 συμμετεχόντων, εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων, σε 328 νοικοκυριά. Η μελέτη αξιολόγησε την ικανότητα του εμβολίου κατά της γρίπης να αποτρέψει τη γρίπη που αποκτήθηκε από την κοινότητα (περιπτώσεις δείκτη νοικοκυριού) και τη γρίπη που αποκτήθηκε σε άτομα με επιβεβαιωμένη έκθεση του νοικοκυριού στη γρίπη (δευτερογενείς περιπτώσεις). Οι κίνδυνοι μετάδοσης προσδιορίστηκαν και χαρακτηρίστηκαν.

Συμπερασματικά, οι συγγραφείς δηλώνουν: «Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός εμπόδισε τη μετάδοση στα νοικοκυριά μετά την εισαγωγή της γρίπης» (9-10).

Επιπλέον, μια συστηματική ανασκόπηση (5) 50 μελετών εμβολίων γρίπης που διεξήχθησαν για τη βιβλιοθήκη Cochrane αναφέρει: «Τα εμβόλια γρίπης έχουν μέτρια επίδραση στη μείωση των συμπτωμάτων της γρίπης και των χαμένων εργάσιμων ημερών. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάζουν επιπλοκές, όπως πνευμονία ή μετάδοση».

 

 1. Το εμβόλιο της γρίπης αποτυγχάνει να αποτρέψει τη γρίπη περίπου το 65% του χρόνου.

Το CDC διεξάγει μελέτες για την εκτίμηση των επιπτώσεων του εμβολιασμού της γρίπης κάθε σεζόν γρίπης για να προσδιορίσει εάν τα εμβόλια της γρίπης λειτουργούν όπως προβλεπόταν (11). Καθώς οι ιοί γρίπης που κυκλοφορούν αλλάζουν συνεχώς (κυρίως λόγω αντιγονικών μεταλλάξεων μετατόπισης) (12), τα εμβόλια της γρίπης ανακατασκευάζονται τακτικά βασισμένα σε μια «καλύτερη εικασία» για το ποιοι ιοί θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν κατά την επόμενη σεζόν της γρίπης (3). Το CDC δηλώνει: «Το CDC παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ετησίως μέσω του δικτύου Influenza Vaccine Effectivity (VE), μια συνεργασία με συμμετέχοντα ιδρύματα σε πέντε γεωγραφικές περιοχές…Οι ετήσιες εκτιμήσεις της αποτελεσματικότητας του εμβολίου δίνουν μια πραγματική ματιά στο πόσο καλά προστατεύει το εμβόλιο από τη γρίπη που προκαλείται από ιούς που κυκλοφορούν κάθε σεζόν» (13).

Τα δεδομένα από το Δίκτυο Influenza VE του CDC δείχνουν ποσοστό αποτυχίας του εμβολίου 65% μεταξύ 2014 και 2018 (Εικ. 1) (11).

 

 

 1. Οι επαναλαμβανόμενες δόσεις του εμβολίου για τη γρίπη μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αποτυχίας του εμβολίου κατά της γρίπης.

Μελέτες έχουν παρατηρήσει ότι τα εμβόλια γρίπης έχουν χαμηλή αποτελεσματικότητα σε άτομα που εμβολιάζονται σε δύο συνεχόμενα χρόνια (9). Μια ανασκόπηση 17 μελετών εμβολίων γρίπης που δημοσιεύθηκαν στο Expert Review of Vaccines αναφέρει: «Οι επιπτώσεις του επαναλαμβανόμενου ετήσιου εμβολιασμού στην ατομική μακροχρόνια προστασία, στην ανοσία του πληθυσμού και η εξέλιξη του ιού παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη» (14).

 

 1. Ο θάνατος από γρίπη είναι σπάνιος στα παιδιά.

Πριν από την ευρεία χρήση του εμβολίου κατά της γρίπης στα παιδιά, μεταξύ 2000 και 2003, κάθε χρόνο τα παιδιά ηλικίας 18 ετών και κάτω είχαν περίπου 1 στα 1,26 εκατομμύρια ή 0,00008% πιθανότητες να πεθάνουν από τη γρίπη (15). Σε μια έκθεση του 2004, το CDC δήλωσε: «Οι θάνατοι από τη γρίπη είναι ασυνήθιστοι στα παιδιά με και χωρίς καταστάσεις υψηλού κινδύνου» (16).

 

 1. Το εμβόλιο της γρίπης δεν μειώνει τους θανάτους από πνευμονία και γρίπη.

Το Εθνικό Γραφείο Προγράμματος Εμβολίων, τμήμα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρώπινης Υπηρεσίας των ΗΠΑ (HHS), χρηματοδότησε μια μελέτη (17) για την εξέταση της θνησιμότητας από γρίπη κατά την περίοδο 33 ετών (1968–2001). Η μελέτη δεν διαπίστωσε μείωση της θνησιμότητας της γρίπης που σχετίζεται με την ευρεία χρήση του εμβολίου κατά της γρίπης. Οι συγγραφείς δηλώνουν: «Δεν μπορούσαμε να συσχετίσουμε την αυξανόμενη κάλυψη εμβολιασμού μετά το 1980 με μειωμένα ποσοστά θνησιμότητας σε οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα…Συμπεραίνουμε ότι οι μελέτες παρατήρησης υπερεκτιμούν ουσιαστικά το όφελος του εμβολιασμού».

Επιπλέον, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) χρηματοδότησε μια μελέτη (6) για τη μέτρηση της επίδρασης του εποχιακού εμβολιασμού της γρίπης στη θνησιμότητα μεταξύ των ηλικιωμένων. Η μελέτη ανέλυσε 7,6 εκατομμύρια θανάτους και διαπίστωσε «μια απότομη αύξηση στα ποσοστά εμβολιασμού της γρίπης σε ηλικία 65 ετών χωρίς καμία αντίστοιχη μείωση στις νοσηλείες ή τα ποσοστά θνησιμότητας».

 

 1. Οι ασθενείς δεν επωφελούνται από τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Μια ανασκόπηση (18) περισσότερων από 30 μελετών εμβολίων για τη γρίπη που διεξήχθησαν για τη βιβλιοθήκη Cochrane αναφέρει: «Τα ευρήματα της ανασκόπησής μας δεν έχουν εντοπίσει πειστικά στοιχεία για το όφελος των προγραμμάτων εμβολιασμού των HCW [εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης] για συγκεκριμένα αποτελέσματα εργαστηριακά αποδεδειγμένης γρίπης, τις επιπλοκές της (λοίμωξη κατώτερης αναπνευστικής οδού, νοσηλεία ή θάνατος λόγω ασθένειας του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος) ή θνησιμότητα όλων των αιτιών σε άτομα άνω των 60 ετών». Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα, «Αυτή η ανασκόπηση δεν παρέχει εύλογα στοιχεία που να υποστηρίζουν τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας για την πρόληψη της γρίπης». Επιπλέον, «Υπάρχουν λίγα στοιχεία που να δικαιολογούν την ιατρική περίθαλψη και τους επαγγελματίες της δημόσιας υγείας που υποχρεώνουν τον εμβολιασμό της γρίπης για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας».

 

 1. Οι εντολές εμβολίου κατά της γρίπης δεν βασίζονται στην επιστήμη.

Μια ανάλυση Πεδίου Εμβολίων Cochrane (19) αξιολόγησε μελέτες που μετρούν τα οφέλη του εμβολιασμού κατά της γρίπης. Η ανάλυση, που δημοσιεύθηκε στο BMJ, καταλήγει στο συμπέρασμα: «Το μεγάλο χάσμα μεταξύ πολιτικής και αυτού που μας λένε τα δεδομένα (όταν συγκεντρώνονται και αξιολογούνται αυστηρά) είναι εκπληκτικό…Τα στοιχεία από συστηματικές ανασκοπήσεις δείχνουν ότι τα αδρανοποιημένα εμβόλια έχουν μικρή ή καθόλου επίδραση στα αποτελέσματα που μετρήθηκαν…Οι λόγοι για το τρέχον χάσμα μεταξύ πολιτικής και αποδεικτικών στοιχείων είναι ασαφείς, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τους τεράστιους πόρους που απαιτούνται, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επειγόντως μια επανεκτίμηση».

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

 1. Dierig A, Heron LG, Lambert SB, Yin JK, Leask J, Chow MY, Sloots TP, Nissen MD, Ridda I, Booy R. Epidemiology of respiratory viral infections in children enrolled in a study of influenza vaccine effectiveness. Influenza Other Respir Viruses. 2014 May;8(3):293-301. Epub 2014 Jan 31.
 2. Rikin S, Jia H, Vargas CY, Castellanos de Belliard Y, Reed C, LaRussa P, Larson EL, Saiman L, Stockwell MS. Assessment of temporally related acute respiratory illness following influenza vaccination. Vaccine. 2018 Apr 5;36(15):1958-64.
 3. Centers for Disease Control and Prevention. Washington, D.C.: U.S. Department of Health and Human Services. Selecting viruses for the seasonal influenza vaccine; [cited 2020 Aug 17]. https://www.cdc.gov/flu/prevent/vaccine-selection.htm
 4. Demicheli V, Jefferson T, Al-Ansary LA, Ferroni E, Rivetti A, Di Pietrantonj C. Vaccines for preventing influenza in healthy adults. Cochrane Database of Syst Rev. 2014 Mar 13;(3):CD001269.
 5. Jefferson T, Di Pietrantonj C, Rivetti A, Bawazeer GA, Al-Ansary LA, Ferroni E. Vaccines for preventing influenza in healthy adults. Cochrane Database Sys Rev. 2010 Jul 7;(7):CD001269.
 6. Anderson ML, Dobkin C, Gorry D. The effect of influenza vaccination for the elderly on hospitalization and mortality: an observational study with a regression discontinuity design. Ann Intern Med. 2020 Apr 7;172(7):445-52.
 7. Demicheli V, Jefferson T, Ferroni E, Rivetti A, Di Pietrantonj C. Vaccines for preventing influenza in healthy adults. Cochrane Database Syst Rev. 2018 Feb 1;2(2):CD001269.
 8. Joshi AY, Iyer VN, Hartz MF, Patel AM, Li JT. Effectiveness of trivalent inactivated influenza vaccine in influenza-related hospitalization in children: a case-control study. Allergy Asthma Proc. 2012 Mar-Apr;33(2):e23-7.
 9. Ohmit SE, Petrie JG, Malosh RE, Cowling BJ, Thompson MG, Shay DK, Monto AS. Influenza vaccine effectiveness in the community and the household. Clin Infect Dis. 2013 May;56(10):1363.
 10. Physicians for Informed Consent. Newport Beach (CA): Physicians for Informed Consent. Vaccines: what about immunocompromised schoolchildren? Dec 2019. https://physiciansforinformedconsent.org/immunocompromised-schoolchildren/rgis/
 11. Centers for Disease Control and Prevention. Washington, D.C.: U.S. Department of Health and Human Services. CDC seasonal flu vaccine effectiveness studies; [cited 2020 Apr 17]. https://www.cdc.gov/flu/vaccines-work/effectiveness-studies.htm
 12. Centers for Disease Control and Prevention. Washington, D.C.: U.S. Department of Health and Human Services. How the flu virus can change: ‘drift’ and ‘shift’; [cited 2020 Aug 17]. https://www.cdc.gov/flu/about/viruses/change.htm
 13. Centers for Disease Control and Prevention. Washington, D.C.: U.S. Department of Health and Human Services. How flu vaccine effectiveness and efficacy are measured; [cited 2020 May 14]. https://www.cdc.gov/flu/vaccines-work/effectivenessqa.htm
 14. Belongia EA, Skowronski DM, McLean HQ, Chambers C, Sundaram ME, De Serres G. Repeated annual influenza vaccination and vaccine effectiveness: review of evidence. Expert Rev Vaccines. 2017 Jul;16(7):723,733.
 15. Centers for Disease Control and Prevention. Washington, D.C.: U.S. Department of Health and Human Services. CDC wonder: about underlying cause of death, 1999-2018; [cited 2020 May 2]. https://wonder.cdc.gov/ucd-icd10.html ; query for death from influenza, 2000-2003. Between 2000 and 2003, there were 61 annual deaths from influenza out of 77 million children age 18 and younger, about 1 death in 1.26 million.
 16. Harper SA, Fukuda K, Uyeki TM, Cox NJ, Bridges CB; Centers for Disease Control and Prevention (CDC) Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP). Prevention and control of influenza: recommendations of the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP). MMWR Recomm Rep. 2004 May 28;53(RR-6):1-40.
 17. Simonsen L, Reichert TA, Viboud C, Blackwelder WC, Taylor RJ, Miller MA. Impact of influenza vaccination on seasonal mortality in the US elderly population. Arch Intern Med. 2005 Feb 14;165(3):265-72.
 18. Thomas RE, Jefferson T, Lasserson TJ. Influenza vaccination for healthcare workers who care for people aged 60 or older living in long-term care institutions. Cochrane Database Syst Rev. 2016 Jun 2;(6):CD005187.
 19. Jefferson T. Influenza vaccination: policy versus evidence. BMJ. 2006 Oct 28;333(7574):912-5.

 

ΠΗΓΗ

Physicians for Informed Consent. 9 FLU VACCINE FACTS. Are Mandates Science-Based? https://physiciansforinformedconsent.org/flu-vaccine-facebook-instagram/

 

Μάριος Δημόπουλος

Φυσικοπαθητικός (Doctor of Naturopathy)-Διατροφοπαθητικός-Συγγραφέας

Υποψήφιος PhD in Integrative Medicine

Μέλος της American Naturopathic Medical Association

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος του American Association of Drugless Practitioners

Μέλος του American Association of Nutritional Consultants

Μέλος του Canadian Association of Natural Nutritional Practitioners

Μέλος της Association for Natural Medicine in Europe

Μέλος της Society of Complementary Alternative and Holistic Practitioners

Μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διατροφολόγων

Μέλος του Επαγγελματικού Σωματείου Συμπληρωματικής Ιατρικής και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.)

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies και έχετε διαβάσει την πολιτική απορρήτου μας. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο